Bettinas fabelagtige tomatsuppe

Min gode veninde Bettina introducerede mig for denne super-lækre tomatsuppe for et års tid siden. Siden da har jeg lavet den ved adskillige lejligheder, både fordi den smager fantastisk, men også fordi den er super billig og nem at lave, den er et sikkert hit! Kan enten bruges som forret eller hovedret.
INGREDIENSER: (som på billedet)
500 g gulerødder
2 store løg
3-4 fed hvidløg
200 g knoldselleri
3 dåser hakkede/flåede tomater
1/2 liter vand
hønse- eller grøntsagsboullion
smages til med salt, peber og chili
FREMGANGSMÅDE:
Gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg hakkes. Retten skal senere blendes, så det må gerne være grofthakket. Derefter tilsættes lidt olie i en stor gryde, hvorefter løg og hvidløg svitses heri, til løgene er blanke. Gulerødder og knoldselleri tilsættes, dette skal ikke svitses, men vendes lige et par gange i gryden. Flåede/hakkede tomater tilsættes sammen med den halve liter vand, herefter tilsættes godt med boullion – smag til undervejs. Lad suppen koge op, og lad den derefter simre under låg i en halv times tid. Smag til med salt, peber og chili.
Tag en gulerod op af gryden, den skal være kogt, men der må gerne være lidt “bid i den” stadigvæk. Herefter findes blenderen frem, og suppen blendes. (Et tip: husk at sætte låget godt fast!) Der kan forekomme nogle klumper i suppen, hvis man ikke er til det, så kan suppen sies – der skal dog være store huller, da suppen er forholdsvis tyk.
Suppen serveres brandvarm, den smager godt med lidt revet parmesanost på toppen eller lidt cremefraiche. Portionen er stor, så der er suppe til et par dage.
GOD FORNØJELSE
– Dorte
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s