Kanelsnegle

Let’s face it. Det er vinter. Derfor er der bare brug for lidt ekstra godter. Disse kanelsnegle kan med garanti få vinterdepressionen til at lette. Jeg har opdaget, at tricket med gærdej er at lade være med at komme så meget mel i, som opskriften egentlig siger. Når man ruller en dej ud på bordet optager den jo en masse ekstra mel. Er dejen allerede helt mæt af mel, så bliver de altså tørre. Så hold igen med melet, så får du skønne, bløde kanelsnegle. Og husk at tage smørret ud af køleren nogle timer før tid, så den er blød til når du skal bage.

Det, du skal bruge:

Gærdejen:

50 g gær
2 dl skummetmælk
2 æg
2 spsk sukker
0,5 tsk salt
75 g smør
Ca. 450 g hvedemel

Fyldet:
150 g blødt smør
85 g sukker
2 spsk kanel

Start med at varme mælken en lille smule – den skal bare lige være lunken. Derefter opløser du gæren i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker og rør rundt. I en anden skål kommer du 400 g hvedemel og den bløde smør i. Nulr smørret sammen med melet, så melet og smørret bliver blandet godt sammen. Blandt mel og smør sammen med de våde varer. Ælt grundigt til dejen er blød, lind og ser lidt silkeagtig ud på overfladen. Det gør ingenting, hvis dejen stadig er lidt våd og klæbrig i det. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time (her plejer jeg gerne at tænde for ovnen og stille skålen ovenpå komfuret. Varmen fra ovnen får dejen til at hæve rigtig fint. Ovnen skal stå på 200 grader).

Imens kan man passende lave fyldet – her blander du bare de tre ingredienser grundigt sammen.

Når dejen har hævet færdig ælter du den godt igennem med lidt ekstra mel og så ruller du den ud. Bare den bliver nogenlunde firkantet og ikke alt for tyk er det fint. Smør fyldet ud – det er nemmest med en dejskraber. Rul dejen til en pølse og skær den ud i ca 2 cm tykke skiver. Den hæver meget, så skiverne skal faktisk være ret tynde. Hvis du har nogle muffinforme kan jeg varmt anbefale at lægge skiverne deri. Så bliver alt snasket nemlig i sneglen i stedet for at sive ud på bagepladen. Læg skiverne på bagepladen og lad dem efterhæve i et kvarters tid. Pensl sneglene med lidt sammenpisket æg og giv dem ca. 12-15 min ved 200 grader i midten af ovnen. Lad dem køle af i min. ti minutter på en rist. Spis sneglene med eller uden glasur – begge dele er fremragende.

Bon appetit!

Anne

Advertisements

2 thoughts on “Kanelsnegle

  1. Vi sidder her i toget på vej til København fra Aarhus og smovser med disse lækre kanelsnegle – vildt lækre! Mums! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s