Kylling i hvidvin

Nem, enkel og lækker måde at tilberede kylling. Smager rigtig dejligt og kan næsten ikke gå galt. Her har jeg lavet den med fire kyllingeoverlår i stedet for en hel kylling, fordi der bare skulle være til min veninde og jeg. Her serveret med en bulgursalat med ruccola, rødløg og fennikel. Men en grøn salat og nye kogte kartofler ville også være rigtig lækkert.

Du skal bruge:
1 kylling eller kyllingeoverlår efter behov
1 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
Ca. 1 flaske (7,5 dl) tør hvidvin
Salt & peber

Sådan gør du:
Varm ovnen til 180 grader. Opvarm olien i en gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Hvis du ikke har sådan en, så brug en gryde til tilberedningen på komfuret og hæld derefter kyllingen over i et ovnfast fad bagefter. Kom hvidløg og rosmarin i gryden og brun kyllingen – vend den hyppigt. Krydr med salt og peber og når kyllingen er ved at have en fin gylden farve, så hælder du vinen over. Hvor meget vin der skal i afhænger af, hvor stor en portion kylling du laver. Vinen skal næsten dække kyllingen. Lad lige vinen koge lidt op og dæk derefter gryden med to lag sølvpapir, så dampen bliver holdt så godt inde i gryden eller fadet som muligt. Stil kyllingen i ovnen i en halv times tid. Fjern derefter folien og sæt gryden tilbage i ovnen, så vinen fordamper og kyllingen begynder at blive sprød på toppen. Det tager ca .20-30 min. Men hold øje med den undervejs. Tag kyllingen ud af ovnen og server den mens den er rygende varm. Du kan evt. holde kyllingen varm, mens du koger vinen yderligere ind. Så får du en lidt tykkere og mere smagfuld sauce til retten. Men den smager også dejligt som den er, så du kan også bare stille den direkte på bordet fra ovnen.

God appetit og søndag.

Anne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s