Koldhævede boller

Super nemme boller, du meget hurtigt kan bikse sammen. Den her portion er faktisk lavet midt om natten, da jeg var kommet hjem fra et par cocktails med tøserne. Så nemt og hurtigt er det (indrømmer dog, at jeg er lidt af en mad-freak, så måske er det ikke alle, der gider det). Smager skønt og det allerbedste er, at så er der nybagte boller fra morgenstunden. Jeg har faktisk aldrig brugt præcise mål til at lave den, fordi det er meget nemmere at se på konsistensen om den er som den skal være. Men her får I lige opskriften med de ingredienser jeg plejer at putte i og med nogenlunde mål.

Du skal bruge:
0,75 l vand
En halv pakke gær (25 g)
Ca. 100 g. havregryn
Ca. 75 g solsikkekerner
Grahamsmel
Hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker

Klar til at komme i køleskabetSådan gør du:
Udblød gæren i vandet. Tilsæt havregryn og solsikkekerner. Tilsæt salt og sukker. Herefter tilsætter du lidt grahamsmel. Konsistensen skal ende med at være klæbrig, men ikke for flydende. Tilsæt grahamsmel, så dejen stadig er ret flydende. Tilsidst kommer du hvedemel i til konsistensen er helt rigtig. Pak skålen ind i film og sæt den i køleskabet natten over. Næste morgen er dejen hævet og klar til at blive bagt. Brug to skeer til at forme bollerne på en plade. Bollerne bages ved 200 grader indtil de er fint gyldne. Du kan tjekke om de er gennembagt ved lige at tage en af bollerne ud og banke let på bunden. Hvis det lyder hult er de færdige.

Bollerne kan laves med alle mulige andre ingredienser, bare grundkomponenterne er der – dvs. vand, gær, salt, sukker og hvedemel. Ellers er der frit lejde til at bruge græskarkerner, nødder, groft rugmel, speltmel eller hvad man lige kan finde i skabet. Eftersom der ikke er nogen fedtstoffer i bollerne er de faktisk slet ikke så tosset hvad angår sundhed (selvom det selvfølgelig kommer an på, hvad man kommer i).

God fornøjelse.

Anne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s