Lakselasagne med gremolata af ruccola

Jeg har længe villet prøve denne her ret, som umiddelbart både lyder lækker, men også lidt underlig. Derfor måtte det prøves. Det viste sig faktisk at være en rigtig lækker ret, der slet ikke smagte så underlig som den lyder. Lakselasagnen er meget lettere end almindelig lasagne – derfor passer den godt til de her dage, hvor det er lidt varmere i vejret. Gremolataen giver desuden et ekstra friskt pust, der gør retten endnu mere ‘varme-egnet’. Lasagnen indeholder masser af fennikel, som alle ikke er lige store fans af. Men de fleste siger, at det er anis (lakrids) smagen, de ikke bryder sig om. Og det meste af anissmagen forsvinder, når man koger den som det er tilfældet her. Hvis du alligevel er helt afskrækket kan du i stedet bruge et par løg og en halv portion ekstra gulerødder eller nogle helt andre grøntsager efter eget valg. Bliver dog lige nødt til at nævne, at fennikel og fisk er som skabt til hinanden – så giv det en chance. 🙂

Du skal bruge:
600 g fennikel
400 g gulerod
2 tsk stødt koriander
2 spsk olivenolie
3 dl hvidvin
1 dl grøntsagsbouillon (køb en god én af slagsen eller lav den selv)
400 g fersk laks
Friske lasagneplader
250 g ricottaost
Salt & peber
1 ubehandlet citron
50 g hakket ruccola
30 g friskrevet parmesan

Sådan gør du:
Skær fenniklerne i tynde skiver og riv gulerødderne groft. Varm olien op i en gryde og svits grøntsager og koriander i nogle få minutter. Tilsæt vin og bouillon og lad det simre under låg i ca. 15 min. Skær laksen i ca. 2 cm tykke skiver. Læg et lag lasagneplader i en lille bradepande (ca. 20×30 cm) med bagepapir. Fordel al laksen nederst og krydr med salt og peber. Fordel halvdelen af af grøntsagerne over fisken og læg endnu et lag med lasagneplader. Bland ricottaen sammen med resten af grøntsagerne og fordel det øverst på lasagnen. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Imens blander du grofthakket ruccola, parmesan og revet citronskal + saften fra den ene halvdel i en skål. Så er gremolataen klar. Når du tager lasagnen ud af ovnen så lad den stå i 5 minutters tid inden du skærer i den – så er den lidt nemmere at have med at gøre. Server med et par citronbåde og evt. en salat eller kartofler, hvis du er godt sulten. Men den er også dejlig i sig selv. Opskriften stammer fra “Suveræn sommer” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.

God fornøjelse.

Anne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s