Skøn coq au vin

Her kommer en af mine absolutte yndlingsretter. Det er meget nemt at lave og smager bare virkelig dejligt. Opskriften kommer fra Sølvskeen, der er fyldt med vidunderlige, enkle, italienske retter. Det her er efter min mening en af de bedste. Coq au vin, der betyder høne i (rød)vin, er oprindeligt en ret fra det franske køkken, men denne italienske udgave er i absolut topklasse.

Du skal bruge:
1 kylling, parteret (se her, hvordan du gør: https://koekkenfryd.wordpress.com/2011/05/01/sadan-parterer-du-en-kylling/)
100 g pancetta (italiensk bacon – du kan også bruge almindelig bacon, men pancetta har lidt mere dybde i smagen)
5 små skalotteløg, finthakkede
100 g champignoner eller andre svampe, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
5 dl god, kraftig rødvin
1 kvist timian eller rosmarin
1-2 spsk hvedemel
40 g smør

Sådan gør du:
Start med at hakke og rense alle grøntsager. Skær pancettaen i små tern (som regel køber man dem i runde skiver, der har samme form som spegepølse. Behøver overhovedet ikke være perfekte tern, de skal bare skæres i mindre stykker). Smelt smørret i en forholdsvis stor gryde. Det er vigtigt, at du bruger smør i stedet for olie, da smørret sammen med hvedemel skal danne basis for en lidt tykkere sauce. Det sker ikke, hvis man bruger olie. Det er også derfor, at du skal bruge forholdsvist meget smør. Svits pancetta, løg og champigning i smørret. Drys melet over og pisk eller rør indtil al melet er opløst. Brun derefter kyllingestykkerne i gryden. De skal have en fin, gylden farve – det tager ca. 10-15 min. Tilsæt hvidløg og krydderurter og lad dem simre med et øjeblik. Tilsæt rødvinen. Lad retten simre i ca. 30 min. Smag til med lidt salt og peber, men smag dog lige på retten inden du kommer salt i, da pancettaen er meget salt i sig selv.

Server med nye kartofler, kartoffel/rodfrugtmos, e.l. og en grøn salat med lidt syre, i form af lime- eller citronsaft eller måske en vinaigrette.

Bon appetit!

Advertisements

One thought on “Skøn coq au vin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s