Klassisk rødgrød med fløde

Nogle gange trænger de gode, gamle klassikere til at blive genoplivet. Her kommer én af dem, som minder én om feriedage hos mormor og varme sommerdage. Både min mormor og farmor har excelleret udi kunsten rødgrød – ikke mindst fordi min farmor havde en intet mindre end fantastisk køkkenhave med alle de bær, frugter og grøntsager man kunne drømme om. Måske var det i virkeligheden lige midt i jordbærbedet hos farmor, at min madglæde blev plantet. Nå, men her kommer i hvert fald en dejlig sommerdessert – rødgrød med fløde.

Du skal bruge:
Ca. 7-800 g bær og frugter – i dette tilfælde har jeg brugt ca. 350 g jordbær, 150 g blåbær og 250 g rabarber
Vand
Sukker
Kartoffelmel

Sådan gør du
Rens bær og frugter. Skær jordbær i halve, blåbær skal bare skylles og rabarberstænglerne skæres i mindre stykker. Kom bærrene i en gryde. Hæld vand i, så der stadig stikker lidt bær op over vandfladen. Tilsæt sukker efter smag – jeg er ikke til det alt for søde, så tilsatte kun ca. 150 g sukker til denne her portion. Men så bliver den ikke nær så sød, som mormors – tilsæt mere, hvis du gerne vil have den helt ‘rigtige’ mormorsmag.
Lad frugterne stå og trække i sukkervandet et par timer.
Tænd for blusset på fuld skrald. Bring vandet i kog – når det koger skal det have ca. 5-6 min. Mærk på rabarberne om de er ved at være møre. Sluk for blusset. Når det er holdt op med at koge tilsætter du kartoffelmel udblødt i vand – ca. 1 spsk til 1 dl vand. Tilsæt kartoffelmeljævningen lidt ad gangen, mens du rører godt rundt. Hæld jævning i indtil den har den rigtige konsistens. Husk den stivner lidt ekstra når den bliver kølet ned.

Når grøden er kold serveres den med mælk eller fløde, alt efter smag. Mmm… Skøn sommermad.

God appetit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s