Lammeculotte med krydderurte-risotto

En god lille menu, der er ret nem at lave. Lam er utroligt lækkert kød, som man generelt burde spise noget mere af efter min mening. Risottoen er vel egentlig traditionelt en hovedret, hvor det bliver lavet med fx rejer, muslinger, kylling, e.l. Men fordi denne her risotto for det første er lavet på vand i stedet for bouillon og med krydderurter i stedet for kød, så får den en rigtig fin og enkel smag, som fungerer rigtig godt som tilbehør. Men husk, at risotto mætter rigtig godt, så man behøver ikke lave ret meget pr person. Nedenstående portion svarer til 4 personer.

Lammeculotte med hvidløg og timian

Du skal bruge: 
2 lammeculotter
2 fed hvidløg
Frisk timian
Salt & peber
Lidt olie
En klassisk tilberedning af lammet, som er rigtig dejlig. Start med at snitte fedtlaget i tern. Krydr med salt og peber. Skær et par lommer ned i kødet og prop hvidløgsstykker ned i. Rens frisk timian og læg dem ovenpå kødet. Læg culotterne i et fad. Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 20-25 min. Tag dem ud af ovnen og pak fadet ind i sølvpapir og et viskestykke ovenpå. Så holdes kødet varmt og bliver rigtig dejligt mørt.

Risotto med krydderurter: 

Du skal bruge:
200 g risottoris
35 g smør (ca.)
2 dl hvidvin
2 hakkede skalotteløg/1 lille hakket løg
1 stor buket persille
1 stilk estragon
En håndfuld koriander
En halv håndfuld kørvel
50 g revet parmesan
Vand
Salt & peber

Sådan gør du:

Start med at rense og hakke alle krydderurter. Du kan sagtens bruge nogle andre end dem jeg har nævnt her – det var bare dem jeg havde i hjemme. Smelt lidt over halvdelen af smørret i en tykbundet gryde (så det ikke så nemt brænder på). Hæld risene i gryden og lad dem stege i smørret i ca. 5 min. Rør hele tiden rundt. Når risene er klare tilsætter du skalotteløgene og lader dem stege med i et par minutter. Tilsæt vinen og lad den koge helt ind under omrøring. Kog en liter vand i elkedlen. Når vinen er kogt helt ind hælder du ca. 1 dl kogende vand i gryden. Kog ind under omrøring. Bliv ved med at tilsætte vand lidt ad gangen til risene er møre (det tager omkring 15 min.). Når risene er møre tilsætter du resten af smørret og den revne parmesan. Smag til med salt og peber. Lige inden den skal serveres tilsættes alle krydderurterne.

Som du kan se serverede jeg en lille salat til også. Den indeholdt squash, agurker, forårsløg, ristede græskarkerner, grønne oliven og gouda med chili (som er helt fantastisk og et rigtig godt alternativ til feta, hvis du lige trænger til noget andet).

God appetit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s