Italienske kødboller med pasta og tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauceLady og vagabondens yndlingsret – behøver man sige mere? Måske at det oven i købet er nem, lækker hverdagsmad.

Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 hakket løg
1 fed hvidløg
En håndfuld basilikum
1 glas hvidvin

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg. Rens basilikum og hak den groft. Svits løg og hvidløg. Tilsæt tomaterne og lad dem koge med i et par minutter. Tilsæt hvidvin. Lad tomatsaucen stå og koge, mens du laver kødbollerne. Tilsæt basilikum lige inden servering.

Kødboller:

500 g hakket oksekød
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
1 dl friskrevet parmesan
En stor håndfuld persille
En håndfuld koriander
En håndfuld basilikum
1 spsk rasp
1 æg
Mælk eller vand
Salt & peber

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg. Rens krydderurterne og hak dem groft. Rør kødet sammen med løg , hvidløg, krydderurter, salt og peber. Tilsæt æg, rasp og parmesan. Rør mælk eller vand i lidt ad gangen til farsen har en god konsistens, dvs. fast men stadig forholdsvis lind. Lad farseb hvile i køleskabet i et kvarters tid. Form farsen til små, fine boller – brug evt. en teske, så de ikke bliver for store. Brun dem først på en godt varm pande og skru derefter ned og fortsæt stegningen ved lidt svagere varme i 5-7 min., alt efter hvor store du har lavet dem.

Server med pasta og evt. en grøn salat.

Velbekomme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s