Hvad der kom ud af ramsløgene vol. 2

Falafel med ramsløg 

Ramsløg har jo en dejlig smag af en mellemting mellem porre og hvidløg. Derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve at bruge det nordiske hvidløg i knap så nordisk falafel. Det smagte rigtig dejligt. Falafel er lavet af kikærter – derfor er det et godt bud på aftensmad uden kød. Og det er en proteinbombe uden lige, som også sagtens kan stille sulten.

Du skal bruge:
300 g kikærter – helst udblødte natten over, men har du glemt det, så kan dåseærterne til nød bruges.
7-8 blade af ramsløg
1 stor håndfuld persille eller bredbladet persille
En håndfuld koriander
En lille håndfuld kørvel
En lille smule citronmelisse
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
1 løg
1 æg
Vand
Salt & peber
Grahamsmel

Sådan gør du:
Find foodprocessoren eller blenderen frem – alternativt kan du bruge en kartoffelmoser, det tager bare lidt længere tid. Skyl kikærterne og kom dem i blenderen. Tilsæt grøntsager og krydderier. Blend blandingen. Tilsæt ægget til sidst. Mosen skal have nogenlunde samme konsistens som en fast fars. Tilsæt lidt vand, hvis den er for hård. Bliver den til gengæld lidt for tynd, så sæt den en halv time i køleskabet. Brug en teske til at lave nogle små kugler af farsen. Tril kuglerne i grahamsmel inden de skal steges. Det er nemmest at lave alle kuglerne inden man begynder at stege. Hæld olie på panden og tænd for varmeste blus. Lad panden blive helt varm inden du begynder at stege falaflerne. Steg kuglerne på alle sider, så de får en sprød skorpe. Du skal ikke tage dig af at kuglerne mister formen – tror man skal være semiprofessionel eller have en fritøse, hvis de skal blive ved med at være fint runde.

I dette tilfælde serverede jeg falaflerne sammen med ramsløgspestoen, masser af salat no. 1 og madpandekager. Hvad angår pandekagerne, så kan det klart anbefales at skifte lidt af hvedemelet ud med grahamsmel. Det gør pandekagerne super sprøde og lækre.

God appetit.

Advertisements

2 thoughts on “Hvad der kom ud af ramsløgene vol. 2

  1. Hej Anne,
    Hyggeligt at du sådan er blevet blogger, vil bare lige anbefale Tahin i falafel, giver både en lækker konsistens og smag… Ved at man kan få det i Irma, føtex og andre velasorterede supermarkeder, men den man kan købe ved den lokale arabiske købmænd er klart bedst og billigst!!

  2. Hej Kira.
    Fedt med gode tips – havde faktisk tahin i skabet, så ærgerligt, at jeg ikke lige vidste det inden. Men det vil jeg da helt klart prøve næste gang der er falafel på menuen.
    Håber du har det godt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s