Squashkage

En lækker kage, der er nem at lave. Eftersom den indeholder grøntsager, så bilder jeg mig ind, at den ikke feder ret meget… Derudover bliver den lavet med olie i stedet for smør – det må da give lidt færre kalorier. Det skal lige siges, at squash ikke er i sæson lige nu. Derfor er de forholdsvis dyre – senere på året, fra ca. midten af juli-oktober, bliver de nærmest foræret væk. I stedet for squash kan du bruge gulerødder, græskar, butternut squash eller hvad du nu har lyst til. Det her er sådan set bare grundopskriften til en kage med grøntsager.

Du skal bruge:
3 æg
2,5 dl olie
5 dl rørsukker
5 dl revet squash
5 dl hvedemel
2 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nelliker
1 tsk vanillesukker/1 vanillestang blandet med lidt af rørsukkeret
1 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
2 tsk natron
2 dl hakkede hasselnødder

Sådan gør du:
Bland æg, olie og rørsukker og pisk det grundigt igennem. Det skal blive til en luftig substans, hvilket tager sin tid. Har du en køkkenmaskine, så brug den – for der skal piskes ca. 15 min. for at få den rigtige, svupsede kagekonsistens. Skyl squash grundigt og riv dem på den grove side af rivejernet. I en anden skål blander du alle de tørre ingredienser, dvs. mel, krydderier, salt, bagepulver, natron og nødder. Når æggeblandingen har en fin og luftig konsistens blander du både de tørre ingredienser og den revede squash i æggeblandingen. Vend forsigtigt sammen, fx med en dejskraber, så du får det hele med fra starten – husk at jo mere du rører i den jo mere luft slår du ud. Så jo mindre du rører i dejen jo bedre.

Smør eller kom bagepair i en bradepande på ca. 20×30 cm. Hæld kagedejen i bradepanden. Bages ca 45-50 min. ved 200 grader. Men hold øje med den. Alle ovne er forskellige og 200 grader betyder sjældent præcis 200 grader. Så stik en gaffel (eller en ren strikkepind, som jeg plejer at bruge) i kagen en gang i mellem for at se om den er færdig. Når der ikke kommer dej med op, er den færdig. Problemet er, at hvis den får lidt for meget, så smager den fint, når den er nybagt, men bliver lynhurtigt tør og kedelig.

Server den som den er, drys lidt flormelis over eller lav luksusudgaven med en ostecreme, alt efter hvor lækkersulten du er. 🙂

God søndag.

Advertisements

4 thoughts on “Squashkage

 1. Hej Mikala.

  Øv, det er jeg da ked af at høre. Jeg har lavet den mange gange med begge dele og synes den har smagt dejligt. Det eneste jeg kan komme i tanke om, der kan være gået galt er, hvis man rører for længe og for kraftigt i dejen efter man har blandet de tørre ingredienser sammen med de våde. Så kan den godt blive ret mærkelig i både konsistens og faktisk også smag. Kan det være det? Jeg har tjekket nogle andre opskrifter på squashkage igennem for at se, om der er forskel på mængden af bagepulver og natron. Nogle opskrifter siger, at man skal bruge 3 tsk bagepulver og ingen natron. Men de fleste opskrifter bruger begge dele.

  Hilsen Anne

 2. Hej Anne
  Åhh jeg er lidt flov…. Har lige fundet ud af hvorfor kagen smagte mærkeligt : ) det var åbenbart et pyntegræskar jeg havde købt i en gårdbutik og IKKE en squash, SORRY!!!!!
  /Mikala

 3. Hej Mikala.
  Ah, det forklarer en del. Hurra! Mysteriet er opklaret. 🙂 Kan ske for selv den bedste – de er virkelig flotte og indbydende de der pyntegræskar, men nej, alle smager absolut ikke lige godt.
  Håber du har mod på at prøve den en anden gang med almindelig squash. 🙂
  / Anne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s