Saltede citroner a la Camilla Plum


Er for tiden ret inspireret af Camilla Plum. Synes hun har et helt fantastisk indblik i, hvordan man kan bruge råvarer på en ny og anderledes måde. Og samtidig er det interessant, at mange af de metoder hun viser, er traditionelle tilberedningsmetoder, der har eksisteret i hundredvis af år. Vi har bare glemt, hvor mange muligheder, der egentlig findes. Her har jeg forsøgt mig med hendes saltede citroner, der er en ældgammel konserveringsmetode, der stammer fra Nordafrika. Jeg kan endnu ikke sige noget om udfaldet – de skal nemlig stå og ‘modne’ i 2-3 måneder. Indtil videre er de i det mindste smukke at have stående i køkkenet. Meningen er, at de skal blive helt bløde, lækre, syrlige og saltede og gøre sig rigtig godt i gryderetter, pastaretter, salater o.l.

Du skal bruge:
1 konserveringsglas – ikke alt for småt
Økologiske citroner (så mange, der kan være i glasset)
Masser af groft salt – ca. en håndfuld pr citron
Olivenolie
1 fed hvidløg pr citron
2-3 laurbærblade
1-2 friske, røde chillier
4-5 friske blade basilikum
100 g sukker
Saft af 4 citroner eller vand

Sådan gør du:
Start med at vaske og rense glasset grundigt. Slut af med at skylle det af i kogende vand, så det er helt sterilt. Vask citronerne, hvis der skulle være en smule snavs på dem. Skær et kryds fra toppen og ned i citronen, så de kun lige hænger sammen i den ene ende. Hold citronerne åbne og drys med godt med salt inden i dem – alt det der kan være i dem uden de går i stykker. Læg citronerne tæt sammen i glasset sammen med krydderierne – de må gerne være fordelt lidt imellem citronerne. Du behøver ikke skære chilien over, bare kom dem i som de er (men husk at skylle godt inden). Hæld en håndfuld salt pr. citron i glasset samt ca. 20 g sukker pr citron. Hæld citronsaften over. Hvis det ikke dækker, så fyld op med kogt vand. Bank glasset lidt, så salt og sukker fordeler sig nogenlunde. Slut af med at hælde olie over, der danner et tætsluttende lag over citronerne. Luk glasset forsvarligt til. Og så skal der bare gå 2-3 måneder. Når det hvide i citronerne er blevet klart og skallen er helt blød skulle de være spiseklare. Jeg glæder mig til de er klar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s