Kartoffelpizza

Til 4 personer.
Prøvede denne lækre, sommerlette opskrift på kartoffelpizza af forleden. Og det er altså virkelig lækkert, selvom det måske umiddelbart lyder en lille smule funky – det synes jeg i hvert fald, at det gjorde. Men hvis du er til pomfritter er du også til kartoffelpizza – smagen er selvfølgelig ikke ens, men det minder lidt om hinanden. Og så har man jo mulighed for at komme alt muligt andet lækkert oven på pizzaen, der absolut ikke gør den dårligere. Opskriften er inspireret af en opskrift i Sonja Bock og Tina Scheftelowitz “Suveræn Sommer” – har dog skiftet gorgonzola ud med mozarella, da jeg ikke er så tosset med alt for stærke oste og tilsat lidt soltørrede tomater (som efter min mening sagtens kan erstatte kød på en pizza).

Til pizzadejen skal du bruge:
25 g gær
4 dl lunken vand
2 tsk salt
100 g grahamsmel
400 g hvedemel

Til toppingen skal du bruge:
100 g oliven
100 g mozarella
300 g nye kartofler med skræl
6-7 soltørrede tomater i olieOlivenolie
4-5 kviste frisk rosmarin
Groft salt og friskkværnet peber
Salat til at drysse ovenpå pizzaen efter den er bagt, fx feldsalat eller ruccola 

Sådan gør du:
Opløs gæren og saltet i vandet i en stor skål og rør melet i lidt efter lidt. Dejen skal bare røres sammen med en træske til du har en blød og fugtig konsistens. Lad den hæve 1 time under et viskestykke ved stuetemperatur. Gør toppingen klar, mens dejen hæver. Skrub kartoflerne grundigt for jord og snask. Skær dem i så tynde skiver som muligt – jo tyndere jo sprødere. Skær mozarellaen i ca. 1 cm tykke skiver og skær også de soltørrede tomater i mindre stykker. Når dejen er hævet færdig fordeles den på en bageplade med bagepapir. Tryk den ud med hænderne, til den fylder hele pladen. Vend kartoffelskiverne i lidt olivenolie og fordel dem på pizzaen. Fordel derefter oliven, soltørrede tomaer, rosmarin og mozarella på pizzaen. Drys med salt og peber. Slut af med et par ekstra drys olivenolie. Bag pizzaen ved 250 grader i 10-12 minutter til den er færdigbagt og gylden.

Server med salat på toppen og en god rødvin til – bon appetit.

 

 

Advertisements

One thought on “Kartoffelpizza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s