Gazpacho

Gazpacho er i bund og grund en kold suppe. Det lyder måske umiddelbart lidt mærkeligt, men på en kold sommerdag er det altså virkelig dejligt. Det er dog begrænset, hvor meget man kan spise af det, fordi det meget hurtigt fylder maven. Portionen her på billedet viste sig for eksempel at være alt for stor! Har ofte set dem serveret i shotglas, hvilket pludselig gav mening for mig, da jeg fandt ud af, hvor mæt man egentlig bliver af for meget gazpacho. Serveret i shotglas tænker jeg, at det ville være glimrende til en forret. Opskriften her er egentlig til to personer, men som sagt var det alt rigeligt. Vil mene, at der er mere end rigeligt til en forret til 4-5 personer her.

Du skal bruge:
1 agurk, skrællet og skåret i skiver
1 rød peber, skåret i mindre stykker
2-3 tomater, skåret i både
1-2 fed hvidløg
1 forårsløg, hakket
En håndfuld basilikumblade
Andre krydderurter, du lige har – fx koriander, kørvel, timian, citronmelisse, e.l.
2-3 stykker blødt brød uden kerner og befriet fra skorpen
Olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at ordne alle grøntsager. Put dem i en blender. Udblød brødet i en skål med lidt vand og kom også det i blenderen, når det har suget vand i et par minutter. Blend hele molevitten til den er fin og ensartet. Smag til med salt og peber. Stil den i køleskabet til den skal spises. Bland olie og citronsaft (half’n half) og hæld en lille smule over suppen – nogenlunde som på billedet. Hæld et par isterninger i suppen, hvis den ikke er blevet ordentlig kold, når du serverer den. 

Server med et stykke brød til – og hvis du ligesom mig har hang til pæn mad, så pynt med lidt basilikum oven på suppen. Drik vand eller hvidvin til. God appetit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s