Pandekager med hjemmelavet blåbærsyltetøj

Forleden lavede jeg den skønneste blåbærsyltetøj – se her, hvordan du gør. Derfor måtte jeg bare lave pandekager (læs: spiselig ske) i weekenden, så blåbæranstrengelserne kunne komme til sin ret. Det er længe siden, at jeg har fulgt en opskrift på pandekager, så har ikke helt styr på, hvor meget jeg bruger af de forskellige ingredienser. Til gengæld har jeg et godt fif til, hvordan du kan se, hvornår dejen er helt perfekt.

Du skal bruge:
Ca. en halv liter skummetmælk
1 æg
1-2 spsk grahamsmel
Hvedemel
1-2 tsk salt
1 god spsk sukker

Sådan gør du:
Start med at hælde i nærheden af en halv liter mælk i en skål. Slå et æg ud og pisk det sammen med mælken. Tilsæt 1-2 spsk grahamsmel – det gør pandekagen dejlig sprød. Derefter tilsætter du et par spsk hvedemel ad gangen, mens du pisker i dejen. Når dejen holder op med at skumme er den klar, dvs. at den er så tilpas tyk, at der ikke ligger en masse bobler oven på dejen. Tilsæt til sidst salt og sukker. Og ja – der skal altså også salt i til at balancere det søde blåbærsyltetøj. Ellers bliver det bare en lidt småvammel omgang. Bag pandekagerne med en smule olie eller smør. Du kan også komme fedtstoffet direkte i dejen – synes dog det bliver lidt svært at få pandekagerne til at slippe panden på den måde – men det giver uden tvivl et mere behersket fedtforbrug.

God appetit.

Advertisements

2 thoughts on “Pandekager med hjemmelavet blåbærsyltetøj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s