Bulgursalat med feta, oliven og friske asparges

En meget mættende og lækker udgave af en omgang vegataraftensmad eller lækkert tilbehør. Efter jeg har læst og set mere og mere om, hvordan kød bliver produceret har jeg forsøgt at lave mere vegetarmad og kun købe kød, der er produceret ordentligt. Jeg er på ingen måde på vej mod en vegetarkarriere, men vil gerne skære noget ned på kødforbruget. Tror mest det handler om at leve lidt sundere og prøve at undgå at være en del af den statistik, der siger, at danskerne er dem, der spiser mest kød i hele verden. Og så smager mad uden kød  forresten også tit vildt godt.

Det skal du bruge (2 personer + til en madpakke dagen efter):
2 dl bulgur
3 dl vand
Lidt salt til kogning
100 g feta
200 g oliven (gør dig selv den tjeneste at undgå de billigste – det er så meget det værd)
10-12 friske, grønne asparges
Et bundt forårsløg
En god håndfuld kruspersille
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Hæld vand og bulgur i en gryde sammen med lidt salt. Lad det koge ca. 10 min. til vandet er forsvundet og bulguren er gennemkogt (smag dig frem, til du er tilfreds). Hvis bulguren er ved at koge tør så kom lidt ekstra vand i gryden. Smuldr fetaen, knæk det nederste af aspargeserne (plejer at være ca. 3 cm oppe, men man kan mærke, hvor de giver nemmest efter) og skær dem i mindre stykker. Hak forårsløgene og kruspersillen. Når bulguren har kogt færdig skal den lige køle af i 15-20 min., så den ikke er brandvarm. Gør dog ikke noget, hvis den er lidt lun. Bland alle ingredienser og slut af med lidt friskkværnet peber.

Server brød til retten – fx naanbrød som vist på billedet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s