Ferielækkerier

Åhh… Rom! Skønhedens og velsmagens højborg. I år har jeg desværre ikke lagt vejen forbi den skønne by – men det har min søde veninde, Thea, til gengæld. Derfor kommer her et lille gæsteindlæg med lækkerier og inspiration fra landet, der flyder med den skønneste mad.

Postkort fra Rom 

Af Thea Gregersen
 Jeg er netop hjemvendt fra en fantastisk uge i Rom med min kæreste, og som den madglade pige jeg er, drømmer jeg lige nu om de mange madoplevelser, byen kunne byde på. Selv på restauranter i den billigere ende var maden i særklasse.
Det er jo kendetegnende for den italienske spisekultur, at man ikke bare spiser en forret, Antipasti, og en hovedret, men at man deler måltidet yderligere op i en første hovedret, Primi, som oftest er en pastaret, fx carbonara, ravioli, fetuccine med pesto osv. Herefter serveres anden hovedret, Secondi, som består af et stykke tilberedt kød, fisk eller fjerkræ.
Et af de første restaurantbesøg bød på en antipasti med forskellige lokale skinker og pølser, herefter klassisk ravioli med spinat og ricottaost og endelig kylling på romansk manér med en skøn, let sauce af peberfrugter.
 
 
På en af Roms mest kendte og centrale caféer, Rosati, som ligger ved Piazza del Poppolo bød middagen på en fantastisk risotto med asparges, parmasan samt krydderurter efterfulgt af kylling med chili og grillede grøntsager.
 
Herudover bød turen på andre klassiske italienske retter som Saltimbocca (kalvefilet stegt med friske salvieblade og parmaskinke henover), Pasta Carbonara og god stenovnsbagt pizza i lange baner. Og det er jo ikke helt forkert, når man hører folk sige, at pizza smager helt anderledes i sit hjemland.
Sidst men ikke mindst omfattede besøget i Rom naturligvis tiramisu samt den skønne italienske is, gelati, i store mængder.
 

Mmmm! Hvor ser det lækkert ud, Thea! Med sådan noget mad kan det kun blive en skøn ferie. Tak for skønne billeder. Måske man snart skulle kaste sig ud i at lave ravioli…? Og hvis du har fået lyst til risotto derude, så tjek den her opskrift.

God weekend.

Advertisements

One thought on “Ferielækkerier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s