Honningglaseret skinke

Her kommer opskrifterne på alle herlighederne fra mormors fødselsdag. Maden var heldigvis en succes, der faldt i alles smag. Skønt. Men der var selvfølgelig også ret meget forskelligt at vælge imellem. Her kommer opskrifterne én ad gangen, så det bliver lidt nemmere at finde rundt i, hvad man kunne tænke sig at prøve af.

Den glaserede skinke har jeg fundet frem i Frøken Jensens gode gamle gemmer, med et par småjusteringer.

Du skal bruge (6 pers.):
1,5 kogt eller ovnstegt skinke med svær
1 spsk hele nelliker
4-5 enebær
2 spsk honning
2 spsk brun farin
2 spsk dijonsennep
1 knsp stødt ingefær
1 tsk revet citronskal
2 spsk rasp
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader (ikke varmluft). Rids sværen i tern. Læg skinken i et ovnfast fad med sværen opad. Stik nellikerne ind imellem ternene. Knus enebærrene i en morter (eller med et eller andet tungt, fx en kagerulle) og rør dem sammen med honning, farin, dijonsennep, stødt ingefær, citronskal, rasp, salt og peber. Smør blandingen på skinken i et jævnt lag. Steg skinken i ca. en halv time. Hvis den stadig er lun, når du sætter den i ovnen efter kogningen skal den have lidt kortere tid.

Bon appetit. Og beklager det halvdårlige billede. Fik desværre ikke taget billeder af alle retterne hver for sig. Til gengæld får I lige et kig på hele molevitten her:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s