Mørbradbøffer med stegte svampe og kandiserede rødløg

Egentlig er svinekød absolut ikke min kødfavorit. Derfor var det også noget af en udfordring at finde på flere retter med svinekød, som jeg rent faktisk synes var lækre. Jeg kom frem til, at mørbrad er fantastisk lækkert, ligemeget om det kommer fra en ko, et får eller en gris. Derfor endte jeg med svinemørbradbøffer. Det er i øvrigt min fars hofret – par excellence – så han får æren for sammensætningen af mørbrad og svampene. Jeg tilføjede lige lidt ekstra guf i form af de kandiserede rødløg, der gjorde det ekstra lækkert i dagens anledning.

Du skal bruge (8 pers.)
3 svinemørbrad
4 rødløg
2 spsk rødvinsbalsamico
3 spsk sukker
250 g champignoner eller andre svampe
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at pudse kødet af. Dvs., at alle senerne skal fjernes. Senerne ligger som sådan en hvid hinde, der er helt spændt i forhold til resten af kødet. Det nemmeste er at finde den ene ende, skære den løs og derefter trække godt i den, mens du bruge kniven til at skrabe under, så al kødet ikke bliver trukket med op. Hvis du lige har brug for lidt ekstra forklaring, så tjek denne video fra Politiken.
Efter pudsningen skærer du kødet i 3-4 cm tykke ‘bøffer’. Læg al kødet i en skål. Hæld godt med olie ud over, så alle stykkerne er dækket. Drys salt og peber over, omkring 1 spsk salt og en tsk friskkværnet peber. Bland det hele godt med fingrene og lad det stå og trække i ca. 20 min. Du kan også sagtens tilsætte ekstra krydderier, fx timian, rosmarin, chili, e.l. alt efter hvad du har lyst ti. Jeg valgte at lave dem helt enkle og der med lade garnituren, dvs. fyldet ovenpå, give det ekstra pift.

Mens kødet trækker renses champignonerne og skæres i skiver. Løgene pilles og skæres i både. Herefter tænder du for varmen for en god, tykbundet pande. En anden pande sættes over til løgene på svag-middel varme. Steg mørbradbøfferne i et lag ad gangen, dvs. ikke noget med at stege en ordentlig portion oven i hinanden. Løgene smides på den middelvarme pande sammen med sukker og balsamico. Når bøfferne føles faste er de klar. Skær evt. de første igennem, så du kan mærke, hvornår de er færdige. De

må endelig ikke få for meget, så bliver de tørre og triste. Når løgene er helt bløde og lækre er de klar. Steg champignonerne på panden du har brugt til mørbradbøfferne. Det giver lidt sig selv, at den her ret handler om at time det hele, så det er færdigt samtidig. Men der er ikke noget her, der ikke kan reddes med et stykke sølvpapir og en kort tur i ovnen, så det hele er rygende varmt, når det sættes på bordet.

Et voila – så er der gris i lækker indpakning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s