God og smagfuld chai the

Chai the er en skøn lækkerbisken, som jeg ofte får når jeg er på cafe. Men det viser sig, at det faktisk er ret let at lave. Og ikke overraskende bliver det noget bedre end de fleste cafe-udgaver. Du kan godt udelade kardemommekapsler, hvis du har svært ved at finde det, men det giver altså en ekstra skøn smag. Omvendt kan du også tilsætte flere krydderier, fx stjerneanis og hele nelliker for en endnu mere interessant chai. Et dejligt alternativ til kaffen, hvis man skulle gå hen og trænge til noget nyt en gang i mellem.

Det skal du bruge (1 kande the)

1 l vand
1 kanelstang
1 thepose/brev med sort the
5 kardemommekapsler
Frisk ingefær, et stykke på størrelse med en tommelfinger
1/4 muskatnød, skåret i mindre stykker
2-3 dl sødmælk (let eller skummet går også fint, men med sødmælk bliver den selvfølgelig mest cremet).
Sådan gør du:
Bring vandet i kog i en gryde. Når vandet koger tilsættes kanelstang, kardemommekapsler, frisk ingefær og muskatnød. Koges i 10 min. Tag gryden af varmen og tilsæt theposen/brevet og lad trække i 5-7 min. Fjern theposen og tilsæt mælken. Varmes kort igennem på blusset inden den hældes på termokande.

Theen kan drikkes som den er, men smagen bliver fremhævet ekstra med en teskefuld rørsukker i koppen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s