Hot, hot, hot chili con carne

Alle de triste regnvejrsdage må have et ordentligt modspil. Efter en omgang af denne lækre chili er man varm, mæt og glad for, at man kan blive liggende på sofaen. Perfekt til regnvejrsdage. Hemmeligheden bag en rigtig god chili con carne er laaaaang kogetid, ordentligt kød og MASSER af krydderier.

Du skal bruge:
1 kg oksebryst, skåret i ca. 2 cm tykke skiver
2 dl friskbrygget, stærk kaffe
3 store, røde, hakkede chilier
1 stor spsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika/almindelig paprika
2 laurbærblade
1 stort, groft hakket løg
1 stang hel kanel
5 hakkede fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 stor spsk muscovadosukker
2 peberfrugter, skåret i tern
600 g kidneybønner
Et forholdsvis lille stykke meget mørk chokolade (min. 70 %)
Salt og peber
Creme fraiche
Frisk koriander

Sådan gør du:
Hæld et godt skvæt olivenolie i en stor, tykbundet gryde. Svits spidskommen, paprika, laubærblade og løg i ca. 10 min. til løgene er bløde. Smid chili, kanel, hvidløg, halvdelen af kaffen samt salt og peber. Rør det godt igennem og tilsæt derefter oksekødet, dåsetomater, sukker og resten af kaffen. Læg låg på gryden og lad det hele simre mindst 2 timer og gerne op til 3 timer. Når retten har simret i min. 2 timer tilsættes peberfrugter, dåsebønner og chokolade. Smag retten til. Tilsæt evt. lidt ekstra chili, hvis det ikke er hot, hot, hot nok. Server med en klat creme fraiche og hakket, frisk koriander.

Så er der dømt hyggelige regnvejrsdage. Hvis du er smart laver du en ordentlig portion og fryser resten ned – så har du til en nem omgang aftensmad en anden dag.

Advertisements

2 thoughts on “Hot, hot, hot chili con carne

  1. Så lækkert, Anne 🙂 Det der med balancen i smagen er så vigtigt for en god chili, hvis du spørger mig. Er helt vild med at der både skal søde og bitre ting i og synes din version lyder super god – den må lige prøves!

    1. Jeps – også min faste overbevisning, at syre-sødme balancen er noget af det vigtigste for god mad. Hvis du på et tidspunkt laver nogle saltede citroner (dem her), så smager det også vildt godt i både chili con carne og andre gryderetter, der er lidt tunge i det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s