Tabouleh

… Også kendt som bulgursalat. Men i dette tilfælde på palæstinensisk maner. Det vil sige, at hovedingrediensen faktisk er persille i stedet for bulgur. Det giver en skøn, frisk og lidt anderledes salat, der passer rigtig godt til både rødt og lyst kød. Og sikkert også alt muligt andet.

Du skal bruge:
1 dl grov bulgur
Et stort bundt bredbladet persille (almindelig eller kruspersille kan også sagtens gå)
Et rødløg skåret i tynde skiver
Kernerne fra et halvt granatæble
Saften fra 1-2 citroner
2 spsk god olivenolie
Et lille drys salt og peber

Sådan gør du:
Skyl bulguren i vand. Koges i ca. 8-10 min. Lad den køle af. Bland grøntsagerne. Bland bulguren i, når den er kølet af. Smag til med citronsaft, olie, salt og peber.

Salaten her er sådan set bare en grundopskrift, som man kan lege lidt med som man har lyst. Man kunne tilsætte flere grøntsager, fx peberfrugt, sukker eller friske bær om sommeren. Bulguren kan også skiftes ud med perlespelt, couscous eller hvad man lige har i skabet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s