Grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat i hyldeblomst

Her kommer en ret, som må siges at være lidt af en mormorret. Men vi kommer jo ikke udenom, at mormorretter nogle gange bare er de bedste. Grydestegt kylling er desuden en meget nem måde at tilberede en kylling, så den beholder sin saft og kraft i stedet for at blive tør, som oftere sker, når man tilbereder den i ovnen.

Det skal du bruge til kyllingen:
En god kylling (i dette tilfælde oven i købet økologisk. En dyr sag, men alle pengene værd. Og jo flere, der køber økokyllinger, jo billigere bliver de).
Olie og lidt smør til stegning
5-6 laurbærblade
Et bundt kruspersille
1-2 dl fløde
Salt og peber

Sådan gør du:
Skyl kruspersillen grundigt og dup det meste af vandet af med et rent viskestykke (eller brug en salatslynge, hvis du er den lykkelige ejer af sådan én). Krydr kyllingen indvendigt med salt og peber samt et par laurbærblade. Fyld kyllingen med kruspersillen og luk den til med en kødnål, tandstik, eller hvad du nu lige har. Gnid også kyllingen ind i salt og peber udvendigt. Find en god, tykbundet gryde frem og varm en spiseskefuld smør og et skvæt olie op sammen med resten af laurbærbladene. Når smørret er bruset af ligger du kyllingen i gryden og bruner den på alle sider. Når den er fint gylden hælder du lidt vand ved, bare lige så det nederste af kyllingen er dækket. Lad kyllingen simre i 50-60 minutter, alt efter, hvor stor den er. Når den er færdig slipper kødet ved låret. Tag den af varmen og kog vandet, der er tilbage i gryden op. Tilsæt fløden og lad den koge med. Hvis du koger længe nok får du den klassiske skilte sovs. Men jeg synes egentlig, at den er ret god uden at være skilt. Smag sovsen til med salt og peber og server kyllingen med kartofler (i dette tilfælde hasselback, men det kunne også meget nemt bare være en god, kogt kartoffel), en grøn salat og hjemmelavet agurkesalat.

Det skal du bruge til agurkesalaten:
2 agurker
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 spsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
Ca. 1 tsk salt
1 tsk hele peberkorn

Sådan gør du:
Skær agurken i tynde skiver. Har du et mandolinjern, så er det nu, du bliver rigtig glad for det. Bland hyldeblomstsaft, balsamico, peberkorn og salt. Smag lagen til. Dæk agurkerne med lagen. Denne salat behøver ikke stå og trække – den kan serveres direkte som den er. Nemt og lækkert. Agurkesalaten er fra Tina Scheftelowitz og Sonja Bocks “Suveræn Sommer”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s