Stegte tomater med hvidløg, rosmarin og olivenolie

En meget lækker og enkel lille sideret, som ikke tager meget mere end fem minutter at forberede. Og så pynter den i øvrigt gevaldigt på et fint dækket bord med de dejligt stærke røde, gule og grønne farver. Eneste minus lige nu er, at det er stort set umuligt at finde nogle rigtig gode tomater på den her årstid. Man kan dog være rigtig heldig at finde nogle fra Sydeuropa, der rent faktisk smager af noget.

Du skal bruge:
7-8 tomater skåret over på midten
3-4 fed hvidløg, skåret i meget tynde skiver
Hakket persille
Frisk rosmarin
Salt og peber
Olivenolie

Sådan gør du:
Læg tomaterne med skindsiden nedad i en pande. Fordel hvidløg og rosmarin oven på tomaterne (vigtigt, at de ikke falder ned på panden, så bliver de nemlig helt sorte og ikke særlig velsmagende). Krydr med salt og peber og hæld godt med olivenolie i panden. Tænd for høj varme de første 5 min. Skru derefter ned på lavt blus og lad tomaterne stå med låg over sig til de er bløde med lidt bid i midten stadigvæk. Det tager ca. 10 min. Server tomaterne i panden eller skub dem over på en tallerken (gerne varmet lidt, så de ikke bliver helt kolde med det samme). Slut af med at drysse lidt friskhakket persille over.

Advertisements

3 thoughts on “Stegte tomater med hvidløg, rosmarin og olivenolie

  1. Det her er blevet en af mine favoritter 🙂 og så er der det gode ved tomater at de indeholder Beta-Caroten som er en effektiv antioxidant. MEN vi kan ikke optage det i kroppen hvis det er rå tomater; de skal enten steges eller koges.
    Tænker at det kunne lade sig gøre at bruge bøf tomater her til sommer og så lægge dem på grillen med det samme gode tilbehør.

  2. PS: det er nu ikke helt korrekt… det er et stof der hedder Lycopen som gør at tomater er sundest når de er tilberedt. (det tilhører samme gruppe som beta-caroten)

  3. Dejligt at høre! Sikke en god ide med bøftomaterne på grillen. Tror det bliver rigtig godt. Specielt nu, hvor tomaterne er ved at være i sæson og har masser af saft og kraft. Og ikke mindst dejligt, at det også er sundt med tilberedte tomater, når nu det smager så dejligt. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s