Krabbetallerken

Jeg er så privilegeret at have en kæreste, hvis familie har gode fisker-kontakter. Det betyder somme tider, at der falder en lækkerbisken af – denne gang var det disse kæmpestore og flotte krabbekløer.

Sådan nogle krabbekløer behøver ikke det helt store tilbehør, så jeg valgte at servere dem med en chilimayo og et godt stykke brød og ikke så meget andet. Vi fik dem til aftensmad, så jeg smed lige lidt rejer i puljen, så jeg var sikker på at vi begge kunne blive mætte.

Det skal du bruge til chilimayo:
2 pasteuriserede æggeblommer
Saften fra en lime
1 spsk hvidvinseddike
Ca. 2 dl smagsneutral olie (fx majs eller solsikke)
1 frisk rød chili, hakket fint
10-12 semitørrede tomater, hakket groft
1 bundt koriander, hakket groft
En halv rød peber, skåret i fine tern
1 tsk stødt chili
0,5 tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Sådan gør du:
Hæld æggeblommerne i en skål sammen med limesaft, hvidvinseddike, stødt chili, stødt spidskommen, salt og peber. Tilsæt olie lidt efter lidt, mens du pisker godt igennem. Når du synes mayoen har en god konsistens tilsættes tomater, koriander, frisk chili og rød peber. Bland det godt og smag til.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s