Vintersuppe med rødbeder og bacon

En dejlig suppe, der kan give varmen, når vinteren banker på. Meget mættende og også forholdsvis sund. Hvis du dropper bacon er den meget sund.

Du skal bruge (4 pers.):
1 løg
1 kinesisk hvidløg/3 fed hvidløg
4 store gulerødder
600 g rødbeder
Olivenolie
1 tsk hele korianderfrø, stødt
1 liter hønsebouillon (gerne hjemmelavet)
1 lime
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
5-6 stk bacon
2 dl kvark
Frisk persille

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i grove tern. Sæt en gryde over med et skvæt olivenolie. Svits løg og hvidløg til de begynder at blive bløde. Tilsæt gulerødder, rødbeder og stødte korianderfrø. Svits grøntsagerne med ved mellem varme i 10-12 min. Tilsæt hønsebouillon og lad suppen koge i ca. 35 min. Steg bacon sprød mens suppen koger. Blend suppen og smag den til med salt, peber, lime og æblecidereddike. Server suppen med en skefuld kvark, groft hakket persille og smuldret bacon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s