Ravioli med spinat og ricotta

Lidt af en klassiker, men alligevel første gang jeg har kastet mig ud i kunsten at lave pasta. Jeg kan melde tilbage, at der ikke er noget at være bange for. Det er faktisk super nemt. Til min store misundelse viste det sig, at min veninde har en pastamaskine, så den skulle selvfølgelig afprøves, da der var dømt venindehygge. Når der nu var tale om en italiensk klassiker skulle “Sølvskeen” selvfølgelig konsulteres. Her fandt jeg en opskrift, der både er ret nem og meget velsmagende. I denne udgave bliver raviolien serveret med en smør-salvie sauce, hvilket helt klart er prikken over i’et.

Du skal bruge (6 pers.):
300 g italiensk hvedemel, tipo 00 (fås fx i Irma og andre velassorterede butikker)
3 æg
Salt
50 g smør
6 friske salvieblade

Fyld:
1 kg frisk spinat
500 g ricotta
2 æg
2 spsk friskrevet parmesan
Salt og peber

1 pastamaskine

Sådan gør du:
Rens spinaten grundigt. Smelt 1 spsk smør i en stor gryde og braiser spinaten til den er faldet sammen. Hak den groft, når den er kølet lidt af. Pisk ricottaen blød og bland den med spinat og æg. Smag til med salt og peber. Stil på køl mens du laver pastadejen.

Hæld melet ud på et rent bord og lav en fordybning i melet. Pisk æg let sammen i en skål og hæld æggene ned i fordybningen sammen med lidt salt, ca. en tsk. Ælt æggene ind i dejen indtil du har en ensartet dej, ca. 10 min. Den må ikke være for blød, tilsæt mere mel, hvis det er tilfældet. Del dejen i fire lige store stykker og lad dem hvile i et kvarters tid. Kør dejstykkerne igennem pastamaskinen indtil du har fire lange, tynde plader pastadej. Læg dem på et meldrysset bord og skær dem i firkanter på ca. 8×15 cm alt efter hvor store du vil have dine raviolier. Jo mindre jo sværere at arbejde med, men de kan også blive for grove og store. Læg en tsk raviolifyld på den ene side af firkanterne. Fold firkanterne sammen og tryk kanterne grundigt sammen. Brug en gaffel til at trykke dem sammen og lave et fint riflet mønster uden om dem. Sæt en stor gryde med rigeligt, letsaltet vand over. Når vandet koger plumpes raviolierne i og koges ca. 10 min. Lad dem dryppe af og anret dem i et varmt fad. Smelt smørret og svits salviebladene i smørret, så det tager masser af smag fra urten. Drys smørret over raviolierne sammen med lidt friskrevet parmesan og server med en enkel grøn salat og et par citronbåde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s