Focacia med cheddar og krydderurter

Den her lækkerbisken af et madbrød fandt jeg i en af Jamie Olivers gamle kogebøger. Rigtig lækkert brød, der kan lidt mere smagsmæssigt end så meget andet. Har tilpasset det en lille smule efter, hvad jeg lige havde af krydderurter. Her kan man jo bare bruge, hvad man lige har stående.

Du skal bruge:
1 kg hvedemel
6 dl lunken vand
30 g gær
2 spsk sukker
2 tsk salt

170 g reven parmesan
200 g reven cheddar
2 store håndfulde rucola
1 stor håndfuld basilikum
2 kviste salvie
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker og salt. Tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt, så længe du orker – men mininum 5 min. Hvis du har en røremaskine er det nu du bliver glad for den. Læg dejen i en skål og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i ca. 1/2 time.

Imens river du osten og skyller rucola, basilikum og salvie grundigt. Når der er gået en halv times tid slår du dejen sammen og ruller den ud til en rektangel, der er lige så bred som din bradepande og dobbelt så lang. Læg den i bradepanden med den ene side hængende ud over. Hæld et par gode skvæt olivenolie på halvdelen, der ligger i bradepanden. Fordel sammen med lidt salt og peber. Fordel ost og krydderurter på den nederste halvdel. Tryk det hele godt ned i dejen og fold den anden side over. Tryk luften ud af brødet og klem alle kanter sammen. Fold dejkanten ned under bunden – så bliver resultatet lidt flottere at se på. Gnid overfladen med olivenolie, groft salt og lidt ekstra salvieblade. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Bag den ved 180 grader i 25 min. Lad den køle af en halv times tid inden den skal spises.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s