Skønne biscotti til kaffen

De her dejlige biscotti lavede jeg egentlig ved juletid. Men man kan sagtens lave de gode (og meget nemme) dyppe-i-kaffen-kager resten af året også.

Du skal bruge:
250 g mel
250 g sukker
3 æg
150 g mandler
200 g marcipan
1/2 tsk bagepulver
Kornene fra 1 vanillestang
Evt. stødt kardemomme, stødt stjerneanis eller andet krydderi – det giver lidt ekstra interessant smag til kagerne.

Sådan gør du:
Bland mel, sukker, vanille, bagepulver, evt. krydderier og hele mandler (med skal og det hele – nemmere bliver det ikke). Smuldr marcipanen i dejen. Brug til sidst de tre æg til at samle dejen. Brug meget gerne en røremaskine til dejen – det gør det meget lettere. Hvis du ikke har sådan én vil jeg anbefale dig at bruge kødkrogene på din elpisker, da dejen simpelthen bliver for tung at røre sammen med håndkraft.

Del til sidst dejen i tre lige store stykker. Tril stykkerne til pølser på ca. 4 cm. Læg dem på en bageplade og bag dem 20 min ved 175 grader.

Tag kagerne ud af ovnen og skær dem med det samme i skiver (gerne på skrå, så bliver de rigtig flotte). Læg dem på en bagerist og bag dem yderligere 15 min ved 150 grader, så de bliver ristet helt sprøde.

Køl dem af og læg dem i en kagedåse. Så har du dejlige småkager til kaffen et godt stykke tid.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s