Veggie-night: Grønne linser med kokosmælk

Her er der et dejligt bud på, hvad man kan lave, når man lige har én af de dage, hvor man ikke orker mere kød. Ingen moralprædikener om, at vi danskere er nogle af dem, der spiser allermest kød i hele verden, her – i stedet vil jeg bare slå et slag for, at vegetarmad kan være vanvittigt lækkert. Og den her cremede lækkerbisken er både nem og har masser af smag og af protein, selvom det er uden kød.

Du skal bruge:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 friske, røde chilier, hakkede
1 stykke frisk ingefær på ca. 3 cm, skåret i grove tern
1 porre, skåret i skiver
4 små tomater, skåret i både
1/2 frisk ananas, skåret i tern
1 tsk karry
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt chili
Salt og peber
2 store håndfulde grønne linser
1 dåse kokosmælk (400 ml)
Frisk koriander (eller en anden krydderurt)

Sådan gør du:
Start med at skylle linserne grundigt. Der kan godt sidde en hel del snask tilbage fra “fabrikken”, så det er vigtigt, at de lige bliver renset ret grundigt. Kog dem i 35 minutter. Imens hakkes alle grøntsagerne, så det hele er klart til at blive samlet. Hæld lidt olie i en gryde og tænd for middel varme. Start med at brænde karryen af i olien. Derefter hældes alle grøntsager i gryden, undtagen ananas og lad det simre lige så stille. Tilsæt koriander og stødt chili. Hæld vandet fra linserne, når de er færdige og lad dem dryppe af. Hæld kokosmælken i gryden og lad det koge lidt op. Tilsæt linserne og ananas. Lad det koge igennem ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Server med frisk koriander drysset over og et stykke brød.

Advertisements

2 thoughts on “Veggie-night: Grønne linser med kokosmælk

  1. Hmm, måske rød peber og forårsløg, broccoli eller blomkål? Tror alle dele ville passe godt til. Ellers så laver jeg ret ofte en karrysuppe, hvor jeg kommer ferskner på dåse i – og det smager vildt godt. Ved godt, at det lyder lidt underligt, men det virker rigtig godt. Eneste problem er måske, at konsistensen er ret meget som (varm) ananas, så kan godt være, at du heller ikke ville være så vild med det. Men kom i, hvad du har lyst til – eller nøjes med at droppe ananas. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s