Arizona-salat

Varme salater er blevet noget af et hit i mit lille hjem. Kombinationen af det friske og det tilberedte fungerer virkelig godt og giver et smagsudtryk, der hverken er for tungt eller let. Denne gang har jeg ladet mig inspirere af Jamie Olivers opskrifter fra hans kogebog “Jamie’s Amerika”. Bogen er inddelt i stater, der kapitel efter kapitel udforsker de bedste opskrifter fra de forskellige delstater. Inspirationen til denne salat fandt jeg i Arizona-kapitlet. Arizona grænser op til Mexico, hvilket er tydeligt i den mad, der kendetegner staten. Salaten består hovedsageligt af bagte avocadoer (lyder mærkeligt, men var virkelig godt), tortillachips, pinjekerner, græskarkerner og masser af salat. Og så lavede jeg bagte løg til, fordi jeg elsker bagte løg og fordi jeg tænkte, at det ville passe godt til resten. Og det gjorde det! Men man kan også bare servere salaten som den er og få en let forårsret eller fx med et stykke stegt, godt krydret, kylling til.

Se her, hvordan du laver bagte løg.

Det skal du bruge til salaten (2-3 personer):
2-3 perfekt modne avocadoer
2 gode håndfulde babyspinatblade
1/2 radicchio salat, skåret i tynde strimler
1 lille dåse majs
1 god håndfuld tortilla chips
3-4 spsk revet cheddar
1 spsk pinjekerner
2 spsk græskarkerner
2 friske, røde chilier
Olivenolie
1/2 hele spidskommenfrø
Havsalt
Friskkværnet peber
1 citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader. Flæk avocadoerne på midten. Fjern kernen og pil skrællen af. Læg dem i et lille fad. Hæld et godt skvæt olivenolie over, drys spidskommen, havsalt og peber over og vend det hele, så det bliver fordelt nogenlunde. Bag dem et kvarters tid, indtil de får lidt farve. Fordel chipsene i et andet fad. Hæld ost, pinjekerner, græskarkerner og chili over. De skal have 3-4 minutter, så dem sætter du ind lige før avocadoerne er færdige. Imens Skylles salaten grundigt. Bland salaten med citronsaft og olivenolie. Smag til, så smagen bliver lige tilpas syrlig uden at blive så surt, at du ikke kan spise det uden at skære ansigt. Hvis du har nogle krydderurter stående, så brug endelig også dem i salaten.

Anret det hele på en tallerken, så du får lidt af det hele. Server med et glas dejligt koldt rosevin – så bliver det næsten ikke bedre.

Sådan en salat kan man desuden lege med, fuldstændig som man har lyst. Fx kunne man skifte avocadoerne ud med bagte squash, auberginer, friske grønne bønner, eller hvad man nu lige kan finde på. Det vigtigste er, at kombinationen mellem det varme og det friske er der. Så skal det nok blive en succes.

God fornøjelse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s