Lækker, hjemmelavet salsa

Salsa er et dejligt tilbehør til mange forskellige retter – til tapas er det uundværligt, det er lækkert som snask til at dyppe chipsen i, det kan gøre en lidt kedelig aftensmad, der måske kun består af kylling og grøntsager langt mere interessant og så videre. Og det bedste af det hele er, at det er super nemt at lave.

Man kan lave salsa i to versioner – en rå og en kogt, der er nedkølet. Det her er en kogt udgave. Den rå udgave er også rigtig dejlig, men den bliver ikke cremet på samme måde som denne her. Denne udgave er i virkeligheden bare en kold tomatsovs, som har beholdt lidt flere chunks af tomater.

Jeg synes, at en salsa skal have et godt bid for at smage helt rigtigt. Men chilierne styrer man jo selv, så man kan bare komme lidt mindre i, hvis man ikke er til det stærke.

Du skal bruge:
2 skalotteløg, hakket lidt groft
Et skvæt olivenolie
2 hvidløgsfed, pressede
0,5 dl hvidvin
2-3 røde chilier (eller mindre, hvis du ikke vil have det så stærkt)
1 dåse hakkede tomater
0,5 rød peberfrugt
1 håndfuld mynte
1 håndfuld basilikum
Salt og peber

Sådan gør du:
Gør alle grøntsagerne klar – hak løgene groft, hak peberfrugterne lidt finere, vask krydderurterne og snit dem groft og hak chilierne forholdsvist fint. Kom et skvæt olie i en gryde og varm den op. Svits løgene et par minutter. Tilsæt dåsetomaterne og kog det godt igennem. Tilsæt hvidløg, chili og peberfrugter og lad det koge et par minutter mere. Tilsæt hvidvin og lad salsaen koge godt igennem – gerne ca. 20 min., men minimum 10 min. Smag til med salt og peber. Lige inden du tager den af varmen vender du krydderurterne i salsaen. Hæld den over i en skål og sæt den på køl til den skal serveres. Husk, at den lige skal have tid til at blive kold, så lav den et par timer før. Og så er der serveret dejlig salsa – nemt og hjemmelavet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s