Lammebanditter i filodej

Her kommer en lille opskrift fra en af mine yndlingskogebøger – “Suverænt sundt og nemt” af Tina Scheftelowits og Sonja Bock. Det er en super lækker måde at få lam på – jeg har faktisk ikke gjort så meget i hakket lam, men det her var en rigtig god måde at komme i gang på. Der er faktisk ikke så meget bandit over dem – filodej er nemlig det sunde alternativ til butterdej. Og det smager dejligt! Server det som hovedret, frokost, til tapasbordet eller hvad du nu kan finde på.

Du skal bruge:
5 ark filodej (1/2 pakke), optøet 4-5 timer i køleskabet
1 pose pinjekerner
1 løg, hakket
Et skvæt olivenolie
400 g hakket lam (eller okse, hvis du ikke lige kan få fat i lam)
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk stødt allehånde
1 frisk chili, finthakket
1/2 tsk cayennepeber
1 bundt frisk mynte, groft hakket
1 bundt frisk persille, groft hakket
Evt. andre krydderurter, fx koriander eller basilikum
Salt og peber

Sådan gør du:
 Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået en lille smule farve. Hæld dem af panden og kom lidt olivenolie på panden. Svits løgene et par minutter. Tilsæt kød, hvidløg, chili og krydderier og brun det godt igennem. Skru ned for varmen og steg videre ca. 10 min. Tilsæt krydderurter til sidst og smag til med salt og peber. Tag kødet af varmen.

Tag filodejen frem. Tag et ark ad gangen. Skær det over på midten, så du har to rektangler. Læg en klat kødfyld nederst på arket og fold begge sider ind over fyldet. Vend dejen et par gange den anden vej, så du ender med en firkantet pakke. Bliv ved indtil al dej + fyld er brugt. Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl med lidt olivenolie og bag dem ca. 10 min. ved 200 grader, til de er gyldne. Server fx sammen med mangosalat, lidt godt brød og en dressing af olivenolie, limesaft, hakkede krydderurter og salt. Se her, hvordan du laver mangosalaten.

God fornøjelse med banditterne og god appetit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s