Sommersalat med vandmelon og feta

Sommersalat, når det er bedst. Supernem, enkel og lækker lille salat. Spis den til frokost eller brug den som tilbehør til andre retter – passer til stort set det hele. Og så er den bare så flot – specielt når man serverer den på tallerken eller fad, så man rigtig kan se alle ingredienserne.

Du skal bruge:
1 bakke babyspinat
Et par både af en vandmelon
Kernerne fra 1/2 granatæble
Ca. 50 g feta
En håndfuld friske basilikumblade
God olivenolie
Saften fra en lime

Sådan gør du:
Start med at skylle babyspinaten grundigt. Hæld bladene ud på et rent viskestykke og dup dem, så salaten ikke bliver alt for vandet. Læg bladene nederst på en tallerken eller et fad. Hak basilikumbladene groft og drys dem over. Skær vandmelonen i tern og fordel dem over salaten. Bank granatæblekernerne ud ved at banke på den halverede frugt med en grydeske (den nemmeste måde at få kernerne ud efter min mening – men pas på, det sprøjter!). Pres en lime over salaten. Smuldr fetaen med fingrene og slut herligheden af med et par gode stænk af en god olivenolie – eller en anden god olie, fx nogle af de der nye, skønne rapsolier, der er kommet på markedet.

Advertisements

2 thoughts on “Sommersalat med vandmelon og feta

  1. Top lækkert! Vi fik en alternativ udgave af denne i lørdags, som også kan anbefales. Jeg har udeladt granatæblet, olivenolie og lime og har i stedet tilsat blodappelsin-balsamico (her kan man også bruge granatæble-balsamico). Det giver lige et fyldigt og syrnet twist 😀

  2. Uhm! Det lyder også rigtig dejligt. Det er jo det gode ved salater – man kan lave dem i alle de udgaver, man kan komme i tanke om. Og ofte kan små ændringer, som du har gjort her, give et helt nyt udtryk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s