Citronmarinerede oliven

Her kommer en lille lækkerbisken til tapasbordet. Man kan selvfølgelig altid severe oliven som de er – det smager skønt! Men hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, så er de citronmarienerede oliven noget for dig. Du skal bruge de saltsyltede citroner, som jeg lagde op for lang tid siden. Se her, hvordan det foregår. Problemet er, at de skal stå og sylte i 2-3 måneder, før de er klar, så det kan blive en noget langsommelig affære. Men det kunne jo være, at du var heldig og havde lavet dem før – om ikke andet, så er det her en god grund til at få dem lavet.

Du skal bruge:
200 g blandede oliven (grønne, kalamata, sorte, osv.)
1/2 saltsyltet citron

Sådan gør du:
Hæld alle oliven i en skål. Tag en halv citron op ad glasset. Skræl indmaden ud, sådan der kun er skallen tilbage. Skær skallen i tern på ca. 1/2 x 1/2 cm. Bland det hele sammen, gerne med lidt af væsken fra de syltede citroner. Hvis du har puttet en chili ned til de syltede citroner, så kan du også finthakke lidt af den og blande det sammen med olivenerne. Lad det stå tildækket i køleskabet natten over, så de suger lidt af den dejlige, intense citronsmag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s