Havkat på spyd

En lille sag til tapasbordet eller en lækker forret. Havkat er super lækker fisk – mange sammenligner kødet med hummerkød, fordi det både minder om hinanden i smag og konsistens. Her er en nem måde, at lave det på.

Her er det simpelthen bare havtaskebidder sat på spyd skiftevis med bacon, krydret med salt, peber og rosmarin. Hvis du har en masse rosmarin i haven eller på altanen, så brug rosmarinstængerne som spyd. Så afgiver stængerne smag indefra – og det bliver ekstra flot at se på. Jeg havde ikke så meget rosmarin, så jeg brugte bare almindelige grillspyd. Det fungerede også rigtig fint.

Næste gang jeg skal lave det, vil jeg dog lige stege baconen lidt på forhånd, så det bliver ekstra sprødt. Her blev det snarere dampet, hvilket er lidt ærgerligt, når der er tale om bacon. Det smagte dejligt, men konsistensen på baconen manglede lige det sidste. Til gengæld var fisken vildt lækker – perfekt tilberedt og med masser af dejlig smag af rosmarin og bacon.

Du skal bruge (til 12 stk, 6 pers.):
250 g havtaskefilet
12 grillspyd eller rosmarinstængler
Olivenolie
1 fed hvidløg
Citronsaft fra en halv citron
Salt og peber
1 pakke bacon
Hvis du ikke bruger rosmarinstængler som spyd, så skal du bruge bladene fra 1-2 stængler.

Sådan gør du:
Rens fileterne for urenheder og tør dem godt, så de ikke drypper af vand. Skær dem i mundrette bidder, så du har ca. 24 små stykker. Riv bladene af rosmarinstænglerne (lad lidt være tilbage på toppen, hvis du bruger dem som spyd). Hak 1-2 spsk rosmarinblade fint. Knus hvidløget. Bland citronsaft og lige så meget olivenolie sammen med hvidløg, rosmarinblade, salt og peber, så du får en lækker marinade. Tænd ovnen på grill på 225 grader eller start grillen. Skær baconen i skiver, så du har 24 nogenlunde lige store skiver. Rul dem sammen og giv dem en tur på panden til de har fået lidt farve og er blevet lidt sprøde, men ikke helt gennemstegte. Sæt skiftevis fisk og bacon på spyd/rosmarinstængler. Hæld marinaden ud over spydene. Sæt fadet med spyddene i ovnen ca. 10 min. eller grill dem til de er færdige (også ca. 10 min., men hold øje med dem – det går hurtigt med fisk, så tilberedningstiden varierer alt efter hvor små eller store dine fiskestykker er).

Server med en skive citron. Ren nydelse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s