Indbagt kylling med svampe og urter

Er egentlig rigtig glad for kylling, men synes kyllingebryster tit går hen og bliver lidt småtørre og kedelige i det, når man bare steger dem på panden. Men når man kommer fyld indeni bliver det nemmere at gøre kyllingen saftig, fordi den bliver dampet indefra. Og butterdejen udenpå giver en dejlig sprød skorpe, der gør det hele lidt mere festligt.

Opskriften er fra Jamie Olivers bog “Det er bare glade dage”. Det er en af de kogebøger, som jeg vender tilbage til gang på gang, fordi det er en af de bøger, hvor man faktisk har lyst til at prøve alle opskrifterne. Er ikke igennem dem alle endnu, men det skal nok komme.

Du skal bruge (4 pers.):
170 g svampe, fx champignoner, østershatte, kantareller eller hvad du kan få fat på
Olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Et par stilke timian, finthakket
1 lille håndfuld basilikum, hakket
4 kyllingebryster uden skind
1/2 kg butterdej (jeg brugte den færdige, frosne udgave, og det smagte dejligt. Er sikker på, at det smager bedre med hjemmelavet butterdej, men det er jo ikke altid man lige har tid til det.)
1 sammenpisket æg
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Hak halvdelen af svampene fint, den anden halvdel groft. Sæt en pande over varmen og kom et skvæt olivenolie på. Rist svampene i 10 min. Hak hvidløgsfed og timian fint. Steg hvidløg og timian med et par minutter. Tilsæt persille og basilikum. Smag til med salt og peber. Lad blandingen køle af.

Imens skærer du en lomme i kyllingebrysterne, så der bliver plads til fyldet. Fordel fyldet i lommerne. Sørg for, at de stadig kan lukkes.

Drys lidt mel på bordet og rul butterdejspladerne ud, så der bliver 4 stykker på ca. 45×5 cm. Rul hvert kyllingebryst ind i butterdejen og læg pakkerne på en plade med bagepapir. Pensl pakkerne med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen. Bages i ca. 35 min.

Mens kyllingerne er i ovnen laver du tilbehøret til. Jeg valgte at grille en gang asparges på grillpanden, hvilket slet ikke var dumt. Giv dem et kvarters tid på grillpanden, så er der stadig bid i dem.Derudover lavede jeg en sauce af 1,5 dl hvidvin, som først kogte ind sammen med 2 spsk dijonsennep til der næsten ikke var mere væske. Derefter tilsatte jeg lidt fløde, som kogte lidt med indtil den havde den rigtige konsistens. Smag til med salt og peber.

Server de sprøde kyllinger efter de lige har hvilet et par minutter sammen med de grillede asparges, dijonsaucen og en iskold hvidvin. Yum!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s