Persillesuppe med frisk æbletopping

Den her suppe er en vitaminbombe af bedste skuffe. Smager oven i købet fremragende. Og så er den også ret nem at lave. Opskriften stammer fra Oscar Umahro Cadogans “Køkkenrevolution på høje hæle”, dog tilpasset lidt til min egen smag. Pas på, når du skal blende den. Der skal holdes ekstra godt på låget, ellers ender du som jeg gjorde – med et grønt køkken. Men lad dig ikke afskrække – nu ved du, hvor faldgruben er. 🙂

Du skal bruge:
2 røde æbler, skåret i tern
15-20 røde druer, skåret i kvarte
1-2 stænger frisk rosmarin, finthakket
3 fed hvidløg, knuste
Saft og skal af en halv øko-citron
3/4 l hønsefond (gerne hjemmelavet – men snyd er også ok. Prøv dog at komme udenom maggiterningen – der findes mange typer færdiglavet fond, der er meget bedre)
2 kyllingebryster
Et lille stykke revet ingefær
100 g bredbladet persille
Salt og peber
Olivenolie

Sådan gør du:
Sæt en gryde over med hønsefonden indtil den koger. Rens kyllingefileterne for blod og hvad der ellers kan sidde på sådan nogle. Plump fileterne i fonden og lad dem simre i 5 min. Læg låg på gryden, tag den af varmen og lad dem trække i det varme vand i 30 min. Så bliver de tilberedt meget nænsomt og bliver lækre og saftige. Vend æbletern med vindruer, finthakket rosmarin, 1 fed hvidløg, citronsaft og skal. Lad blandingen trække i køleskabet mens kyllingerne står og trækker.

Tag kyllingebrysterne op når den halve time er gået og lad dem dryppe af. Tilsæt de to andre fed hvidløg og revet ingefær til fonden og lad den koge op. Tilsæt persillen og lad den koge med 2-3 minutter. Nu kommer den tricky del – suppen skal blendes. Man kunne jo vælge at bruge en stavblender, så går det nok lidt nemmere. Ellers hældes grydens indhold i en blender – husk at holde rigtig godt fast, den varme suppe skaber nemlig tryk, som giver låget lyst til at hoppe af. Du kan også løse det ved at tage det lille låg af og holde over hullet med et viskestykke. Så kan der nemlig komme luft ned til suppen og trykket forsvinder. Blend til suppen er ensartet. Brug to gafler til at trække kyllingebrysterne fra hinanden. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og smag til med salt og peber, lidt olivenolie og evt. lidt ekstra citron. Server suppen med kyllingestrimlerne toppet med æbleblandingen. Og så er der frisk og sommerlig suppe.

Velbekomme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s