Spicy oksespyd med avocadosalat

De her spyd er perfekte til aftener, hvor man ikke rigtig gider det helt store i køkkenet. Det tager to minutter at stege kødet på panden og kan varieres i det uendelige med forskellige krydderier. Jeg har været så heldig at få nogle af Camilla Plums krydderiblandinger i gave, som virkelig er gode – specielt når man vil have masser af god smag, hurtigt. Jeg synes nu også, at det er ret sjovt at lave mine egne blandinger, men det tager så lang tid. Så det er forbeholdt hyggeprojekter i weekender. Jeg brugte blandingen “Ras el Rhanut”, som er en klassisk marokkansk blanding (hvis du er blevet nysgerrig, så kan de købes her). Den smager dejligt af mellemøsten og indeholder bl.a. kanel, spidskommen og rosenblade. Lidt kebabagtigt på den rigtig gode måde. Yum!

Du skal bruge (2 pers):
300 g oksekød, skåret i tern
2 tsk ras el rhanut
Hvis du ikke lige har ras el rhanut stående i skabet, så brug en blanding af spidskommen og lidt kanel – de to kan altså noget helt særligt sammen. Du kan også putte flere krydderier i blandingen, fx koriander, paprika, chili, osv.
1 frisk chili, finthakket
Olivenolie
Salt og peber

Til salaten:
2 håndfulde babyspinat
1 æble, skåret i tern
2 modne avocadoer, pillet ud af skallen og bagt 20 min. ved 200 grader med salt, peber og olie over sig
2-3 forårsløg, skåret i tynde skiver
1-2 chilier, hakket
1 bundt frisk koriander, grofthakket
Saften af én lime
Olivenolie

Sådan gør du:
Start med at duppe kødet med lidt køkkenrulle. Det gør det meget nemmere at få en sprød stegeskorpe, for hvis der er væske på kødet, så koger det på panden frem for at stege. Hæld kødstykkerne i en skål. Vend med krydderier, finthakket chili, salt, peber og lidt olivenolie. Bland det hele godt – gerne med fingrene, så det hele bliver masseret godt ind i kødet. Lad den stå og trække, mens du laver salaten. Salaten skal bare blandes sammen og så lige afsluttes med et godt skvæt olivenolie og limesaft.

Tænd for en pande. Lad den blive meget varm. Hæld kødstykkerne på panden (måske ikke dem alle sammen på én gang – kan godt være lidt svært at styre). Kødet skal ikke have meget mere end 2 min. i alt. De må faktisk også gerne være lidt rosa indeni – ligesom en god bøf.

Sæt kødstykkerne på spyd og server sammen med salaten.

Advertisements

2 thoughts on “Spicy oksespyd med avocadosalat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s