Stegt andebryst med rosmarin

Sådan et andebryst smager jo virkelig dejligt. Men det værste der kan ske, er at det bliver tørt og alt for gennemstegt. Så vær meget opmærksom på ikke at give dem for længe på panden.

Det skal du bruge:
1 andebryst
Groft salt
Friskkværnet peber
2 kviste frisk rosmarin
Olivenolie

Sådan gør du:
Hvis du har en støbejernspande er det helt klart nu du skal finde den frem. De holder simpelthen meget bedre på varmen, hvilket jeg ofte synes er et problem når man skal stege kød. Så smækker man bøffen, anden, koteletten eller hvad ved jeg på panden og så begynder den nærmest at koge frem for at stege, fordi kødet får temperaturen til at falde for meget. Men det sker ikke på en støbejernspande, som har et tykt lag jern, der ikke sådan lige bliver koldt. Husk at tænde for den i lidt god tid, så den har tid til at blive gennemvarm.

Men fortvivl ikke – du kan selvfølgelig sagtens stege and på en almindelig pande. Støbejernet gør bare dit liv lidt nemmere.

Start med at tørre andebrystet godt af med køkkenrulle, så den ikke søpper rundt i blod og andre væsker. Rids fedtsiden, så du får et fint firkantet mønster. Drys groft salt og peber over anden og gnid det godt ind. Når panden er ved at være godt varm (tænd ikke for fuld drøn, lad den være på ca. 2/3 af max) hælder du en lille smule olie på panden. Smid den friske rosmarin ned i olien, så den tager smag fra rosmarinen. Læg anden på panden med fedtsiden neders. Giv den ca. 8 min. her. Husk ikke at flytte rundt på den. Bare lad den ligge og stege for sig selv. Vend den om og giv den 5-6 min. på den anden side – husk igen at lade være med at pille. Tag anden af panden og pak den ind i først sølvpapir og derefter et rent viskestykke, så den kan trække, men stadig holde varmen. Lad den ligge og trække 10-15 min. Så skulle det gerne være meget fint rosa.

Skær anden i skiver og server fx med bruschetta og bagte squash (se her og her).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s