Kartoffelvafler

Et vaffeljern kan bruges til meget mere en almindelige vafler – herunder kartoffelvafler. Et fint lille indslag på tallerkenen, hvis man er på jagt efter en ny måde at servere kartofler på. Selve vaflen bliver sprød udenpå og dejlig blød indeni. Minder lidt om en pomfrit, bare i større skala. Da jeg prøvede dem af serverede jeg dem sammen med spicy oksespyd – men de passer vel egentlig stort set til hvad som helst, hvor man alligevel havde tænkt sig at servere den med en kartoffel.

Opskriften er inspireret af Louises opskrift, men tilpasset, hvad jeg lige selv havde hjemme.

Du skal bruge:
2 store bagekartofler, revne
1 lille løg, finthakket
4 spsk revet chiligouda (eller en anden ost du er vild med)
2 æg
1/2 dl grahamsmel
1 frisk chili, finthakket
1 tsk tørret timian
1 spsk olie
Salt og peber

Sådan gør du:
Skræl og riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Pres væden fra. Hak løg og chili fint. Riv osten. Bland alle ingredienser sammen. Varm vaffeljernet op. Hvis du kan styre varmen, så sæt den på lidt over middel varme. Læg en klat kartoffelblanding på vaffeljernet – der skal være nok til, at det kan dække hele vaffelfladen. Bag vaflen i 7-8 min. Hold dem varme i ovnen ved ca. 70-80 grader – læg dem på risten, så holder de sig sprøde.

Og så er der serveret kartofler på en helt ny facon – synes de er ret sjove. Og en nem måde at få kartofler til at se fine ud.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s