Kagemand i voksenudgave

Hvilken kage er altid på bordet, når I holder fødselsdage? Jeg synes, at kagemænd og -koner er en super hyggelig tradition. Er særligt glad for dem af vandbakkelse. Men det kan godt gå hen og blive lidt trivielt med slikudgaven. Derfor lavede jeg denne gang en voksenudgave med flødeskum, jordbær og blåbær som pynt i stedet for masser af slik. Og den barnlige del klarede vi ved at tvinge fødselsdagsbarnet under bordet og skrige, da halsen blev skåret over.

Formen på kagen kunne godt være blevet lidt bedre – det var specielt lidt ærgerligt, at det ligner, at hovedet er blevet kløvet med en økse. Der må have været et lille hul i dejen, og da den så hævede blev den lidt deform. Men pyt, den smagte dejligt.

Det skal du bruge:
80 g smør
2 dl vand
100 g mel
2-3 sammenpiskede æg

Pynt:
100 g flormelis og lidt kogt vand til glasur
1/4 dl piskefløde
1 håndfuld blåbær
1 håndfuld jordbær, skåret i skiver

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt igennem til dejen er blank og slipper ske og gryde. Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle i ca. en halv times tid. Pisk æggene let sammen et ad gangen og pisk dem i dejen lidt efter lidt. Pisk godt mellem hvert æg. Min dej havde brug for ca. 2,5 æg. Men det kommer an på størrelse, så mærk på  dejen om den er klar. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud, når den sættes på pladen.

Hæld dejen over i en sprøjtepose (man kan få sådan nogle rigtig gode engangs-sprøjteposer i nogle af de mere velassorterede køkkengrejsforretninger, fx Kunst og Køkkentøj i Aarhus) eller en lidt kraftig plasticpose. Klip et passende hul i plasten og tryk dejen ud i et kagemandsmønster. Start med at lave den yderste form og fyld så op indeni. Bag kagen i 20-30 minutter i midten af ovnen. Husk, at det er meget vigtigt at lade være med at åbne ovnen, når du bager vandbakkelse under bagningen – specielt det første kvarters tid. Når dejen er fint gylden er den færdig. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.

Imens laves glasuren, fløden piskes og bærrene skylles og skæres evt. i mindre stykker. Start med at fordele glasuren på kagemanden, hvorefter der pyntes med flødetoppe (lavet i sprøjtepose med en “rose” tylle) og bær.

Advertisements

2 thoughts on “Kagemand i voksenudgave

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s