Frisk rødkålssalat med mango

Lige nu er rødkålen på toppen af sæsonen – den er billig og lækker, så det er nu den skal puttes i indkøbskurven. Selvom kål har et vist ry for sine mindre flatterende egenskaber efter indtagelse, så synes jeg, at rødkålen kan bryste sig af at have meget få bivirkninger i forhold til nogle af de andre sorter. Grønlangkål er eksempelvis et fuldstændigt no-go for mig, medmindre jeg er alene hjemme i en uge. Her er den blandet med mango, urter og god æbleeddike. Enkelt og super lækkert – du kan jo for eksempel prøve at erstatte den med den kogte rødkål til frikadellerne eller ribbensstegen. Det giver en meget lettere og frisk smag.

Du skal bruge (2 pers):
1/4 rødkål skåret i så fine strimler som muligt
1/2 mango, skåret i små tern
1 håndfuld bassilikum, finthakket
1 håndfuld mynt, finthakket
1-2 spsk æblecidereddike (eller en anden eddike, fx hvidvin, hvis du ikke lige har æble på lager)

Rens rødkål og urter grundigt inden de hakket. Bland aller herlighederne sammen. Lad trække en times tid i køleskabet, så smagene får lov at blande sig.

Tip: Mangoen kan erstattes af alle mulige andre frugter, alt efter hvad du lige har hjemme, fx ananas, æble, fersken, figner eller pære. Kun fantasien sætter grænser.

Advertisements

One thought on “Frisk rødkålssalat med mango

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s