Græskarsuppe med chili og ingefær

En skøn vintersag til de kolde aftener, hvor man lige trænger til at blive varmet op indefra og ud.

Du skal bruge (2-3 pers):
1 hokkaido græskar
4 store gulerødder
1 stort løg
2 fed hvidløg
Et stykke ingefær på størrelse med en cherrytomat
2 friske, røde chilier
1 kvist rosmarin
1/2 dl madfløde
Ca. 1 liter hønsefond
Salt og peber
Olivenolie
Creme fraiche eller et andet syrligt mælkeprodukt

Sådan gør du:
Skræl gulerødder og græskar. Skær græskaren i stykker på ca. 5×5 cm. Skær gulerødderne i nogenlunde lige store stykker. Læg gulerødder og græskar på et fad. Drys salt og peber over og giv dem ca. 20 min i ovnen ved 200 grader. Imens hakkes løg, hvidløg, chili, rosmarin og ingefær. Varm lidt olie i en gryde og smæk alt det hakkede op i gryden. Lad det stege stille og roligt. Varm hønsefonden – her er det selvfølgelig allerbedst med din egen hjemmelavede, men den gode fra supermarkedet går også fint i en snæver vending. Tag græskar og gulerødder ud af ovnen. Tilsættes til gryden. Lad stege med i et par minutter inden fonden tilsættes. Kog hele herligheden op. Blend det hele – jeg kan bedst lidt det, når det er helt fintblendet, men det styrer man jo selv – så hvis du er til chunks, så stopper du bare lidt før. Hæld tilbage i gryden. Smag til med salt, sukker og fløde. Fløden skal bare lige give lidt mere cremethed – men hvis du gerne vil have en lidt mindre fed suppe, så blend den meget, meget fint. Så skal den nok blive lækker og cremet alligevel.

Server med en klat creme fraiche.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s