Jordskokkesuppe med chorizo-topping

Jordskokkesuppe med chorizo-toppingRodfrugter er noget af det bedste jeg kan komme i tanker om ved vinteren. En varm suppe, der varmer hele vejen ned med en god, sprød topping, der lige giver lidt struktur til suppen ligger højt på listen over yndlingsmad hos mig. Her kommer en version med jordskokker, hvor en del af toppingen er rå jordskokker, som giver en skøn sprødhed og friskhed. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Claus Meyers kogebog Almanak.

Det skal du bruge (4 pers.)
500 g jordskokker
5-6 kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille bundt frisk timian
1 liter god hønsebouillon – gerne hjemmelavet
1/2-1 dl piskefløde
2-3 spsk æblecidereddike
50 g chorizo
1/2 bundt purløg
1 øko citron
Olivenolie

Sådan gør du:
Skræl kartofler og jordskokker. Læg et par små knolde fra til toppingen. Skær resten af jordskokker + kartofler i grove tern. Kartoffelternene skal være mindre end jordskokternene, fordi jordskokker bliver hurtigere færdige end kartofler.Pil løg og hvidløg og skær også dem i tern. Varm lidt olie i gryden og smid jordskokker, kartofler, løg, hvidløg og timian deri. Steg det hele i nogle minutter – men pas på grøntsagerne ikke tager for meget farve. Tilsæt bouillon og lad det hele koge i ca. 10-15 minutter.

Imens suppen koger er der lige tid til at lave toppingen. Start med at skære chorizoen i små tern. Steg ternene på en pande, så de lige bliver lidt sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær de rå jordskokker i helt små tern, ca. 2×2 mm. Klip purløg i mindre stykker. Bland purløg, jordskokker og chorizo med lidt citronskal og saft.

Når suppen har kogt færdig tilsættes fløden. Lad den koge et par minutter mere og tag den af varmen. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og æblecidereddike. Server i varme skåle med lidt af toppingen til – husk det altid er tilladt at fylde ekstra topping på, når man løber tør. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s