Himmerigsmundfulde

Her kommer opskriften på konfekten, som min mor kalder “himmerigsmundfulde”. Det er hvid chokolade blandet med hakkede hasselnødder og usaltede pistacienødder på en bund af marcipan og til sidst dyppet og pyntet med mørk chokolade. Det er sådan et stykke marcipan, som man kun behøver et par stykker af – til gengæld får du stillet både chokolade og marcipan cravings i én mundfuld. Konfekten kræver en lidt længere proces end klassikere som marcipanklat dyppet i chokolade for til sidst at få en nød som pynt – men den er uden tvivl det værd.

Det skal du bruge (fylder ca. 2 glas af pæn størrelse/lille kagedåse):
200 g hvid chokolade (jo bedre chokolade, jo bedre konfekt)
1 dl piskefløde
25 g usaltede pistacianødder, grofthakket
25 g hasselnødder, grofthakket
Ca. 100 g mørk chokolade

Sådan gør du:
Start med at smelte den hvide chokolade over vandbad. Hak den først, så går det lidt nemmere. Pas på med at skrue for højt op for varmen, så bliver chokoladen helt umulig at have med at gøre. Når al chokoladen er smeltet piskes fløden forsigtigt sammen med chokoladen. Tag gerne fløden ud af køleskabet lidt før du skal bruge den, så den ikke er iskold og gør det svært at røre sammen. Rør de hakkede nødder sammen med chokolade/fløde blandingen og stil den på køl.

Imens rulles marcipanen ud, så den passer til bunden af et firkantet fad. Skær til med en kniv. Jeg bruger selv to fade i størrelsen 12×12 cm – så har du lidt at gå efter. Men størrelsen er ikke fuldstændig afgørende – det handler sådan set bare om at have nogle sider, som chokolade/fløde blandingen kan sætte sig i. Med den her størrelse bliver højden på konfekten ca. som på billedet. Brug evt. lidt flormelis til at få marcipanen til at makke ret. Beklæd fad/ene med bagepapir og læg den udrullede marcipan i bunden. Derefter hælder du fløde/chokoladeblandingen ud over. Og nu skal den sådan set bare sætte sig natten over i køleskabet.

Dagen efter skulle chokoladen gerne være stivnet så meget, at du kan skære pladen ud i mindre stykker. Skær stykker ud på ca. 2×2 cm. Slut af med at dyppe bunden i smeltet, mørk chokolade. Sæt dem på et stykke bagepapir og lav den sidste finish med nogle striber af chokolade – jeg brugte bare en ske til at “hælde” striber over – det kan sagtens lade sig gøre, hvis du er lidt hurtig på fingrene.

Et voila – så er der himmerigsmundfulde til den søde juletid. Opbevar konfekten i kagedåser eller patensglas. Husk at lægge et stykke bagepapir mellem dåse og låg, så de lige kan ånde en lille bitte smule. Opbevar gerne på køl, så holder de længere.

Advertisements

2 thoughts on “Himmerigsmundfulde

  1. Sikke lækre de ser ud! Jeg bliver helt trist ved tanken om, at vi ikke har lavet konfekt sammen i år. Jeg må hellere komme og smage en som trøst 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s