Marcipankugler med hvid chokolade og lakrids

En andenMarcipankugler med hvid chokolade og lakrids variant af marcipankuglen – denne gang med en af mine absolutte yndlingskombinationer. Hvid chokolade og lakrids. De to er bare skabt til hinanden – og har du endnu ikke prøvet det, så kan det kun gå for langsomt med at få prøvet det.

Det skal du bruge:
200 g marcipan
100 g usaltede pistacienødder
200 g hvid chokolade
2-4 spsk galliano (du kan sagtens bruge andre typer alkohol – fx rom eller cointreau – brug, hvad du godt kan lide)
Lakridspulver (jeg brugte Johan Bülows rålakrids – virkelig lækker!)
Flormelis

Sådan gør du:
Hak pistacienødder groft. Hæld flormelis ud på bordet. Ælt alkohol, nødder og marcipan sammen med lidt flormelis. Tril marcipanen til små kugler på størrelse med en valnød. Lad dem hvile en halv times tid i køleskabet.

Smelt chokoladen over vandbad – stille og roligt. Dyp marcipankuglerne i chokoladen og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et drys lakrids inden chokoladen stivner.

Lad chokoladen stivne helt. Opbevar marcipankuglerne på køl i en tætsluttende beholder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s