Marcipankugler med rom og valnødder

NøddemarcipanBlomsterberg-inspireret marcipan. Super lækkert – og så synes jeg, at de blev rigtig fine at se på også. Alkoholen giver lige det ekstra, så man ikke bliver træt af dem efter to mundfulde.

Det skal du bruge:
200 g marcipan
2-4 spsk god, mørk rom
150 g valnøddekerner
200 g mørk chokolade
Flormelis

Sådan gør du:
Hak 50 g af valnødderne groft. Hæld lidt flormelis ud på et bord. Lav en fordybning i marcipanen og hæld rommen og de groft hakkede valnødder derned. Ælt langsomt det hele sammen. Tril marcipanen til pølser og skær dem ud i små stykker. Tril marcipanen i små kugler og læg dem på køl.

Imens smeltes chokoladen langsomt over vandbad og resten af valnødderne hakkes meget fint. Brug evt. en foodprocessor – så går det lidt nemmere. Dyp de kolde marcipankugler i chokoladen og tril dem i de finthakkede valnødder bagefter. Sæt kuglerne på et stykke bagepapir. Lad de færdige marcipankugler køle helt af i køleskabet – gerne natten over.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s