Vanillekranse

VanillekranseEn klassiker i juletiden – og den holder stadig. Brug en vanillestang af rigtig god kvalitet – det betaler sig. Og som altid – småkager skal bages på rigtig smør. Det der margarine holder slet ikke – og det er jo jul.

Det skal du bruge:
200 g blødt smør
1/2 vanillestang
180 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
75 g smuttede mandler

Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 200 grader. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk sukker, vanille og smør sammen. Det skal få en fin, lys farve og føles let og luftigt. Pisk langsomt ægget i.

Kør mandlerne på en foodprocessor – så fint så muligt. Vend mandler og mel i æggemassen.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt dejen ud i ringe på bagepapir. Pas på ikke at sætte kagerne for tæt – de vil flyde lidt ud. Bag vanillekransene 9-10 minutter eller til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder. Husk at lægge bagepapir mellem beholder og låg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s