Nytårsmenuen 2012

Nu er jeg endelig klar med menuen fra nytårsaften 2012. Skulle lige have skaffet et billede af retterne – var åbenbart lidt tipsy allerede ved hovedretten. Glemte i hvert fald at tage billeder af maden – noget jeg ellers ALTID gør. Oh well – det er, hvad der kan ske.

Nå, men nytårsaften blev holdt i gode venners selskab. Forinden havde vi allerede besluttet os for et tema for maden, nemlig asiatisk mad. Et rigtig godt valg efter al den fede julemad. Aftenen bød på tre retter.

Forret nytårsaften

Forretten bestod af fantastisk helleflynder serveret med porrer, hvid sauce og sjove, sprøde friturestegte nudler.

Nytårsruller

Min kæreste og jeg stod for hovedretten. Valget faldt på skøn, kinesisk peking and og chilimarinerede rejer serveret i vietnamesisk indpakning i form af rispapir.

Peking anden var klart det største projekt i hele foretagendet – egentlig er det et projekt, der strækker sig over et par dage. Men jeg nåede frem til nogle forskellige fifs til at korte tilberedningstiden ned, så det i alt tog ca. 6-7 timer.

Beklager, at billedet er lidt uskarpt, men man får da lige en ide om, hvad jeg snakker om. Rispapiret er ret sjovt at arbejde med – man lægger det i vand i et halvt minuts tid og så bliver de helt bløde. En anden gang kunne det sagtens være noget man hyggede med at lave sammen ved bordet –  som en asiatisk udgave af racletten, hvor hver især selv bestemmer, hvad de gerne vil have i rullen.

Nytårsdessert

Desserten var et overflødighedshorn af eksotisk, frisk frugt, mango lassi, stegte bananer og en dejlig drink med gin og granatæble. Et måltid, der var en kejser værdig.

Overflødighedshorn

Hele herligheden blev sluttet af med hjemmelavet kransekage. Selvfølgelig med masser af festivitas i form af knallerter og stjernekastere. Og champagne, ikke mindst.

Kransekage '12

Opskrifter følger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s